ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

Iceta ofereix a Torra negociar els pressupostos programats per al 2020

El líder dels socialistes, però, demana a Torra una renúncia a la unilateralitat
Miquel Iceta,en arxiu | Cedida

 

El president del grup parlamentari del PSC, Miquel Iceta, ha ofert al Govern el seu suport per aprovar els pressupostos del 2020 durant la proxima tardor. En el marc del debat al Parlament sobre la ‘Catalunya real’ celebrat aquest dimecres, Iceta ha destacat que les «prioritats» dels socialistes i de l’executiu de Torra són coincidents, però ha demanat reflectir-les als comptes públics, un suport que es dona en plena investidura del president del govern en funcions, Pedro Sánchez.

 

El secretari ha assegurat «cal que el Govern presenti el projecte de pressupostos i el de mesures fiscals i financeres», i ha afegit «volem que ho faci abans que acabi l'octubre. Si vostès volen, estem disposats a parlar-ne», ha conclòs.

 

Els socialistes havien evitat posicionar-se

Fins ara, els socialistes havien mantingut les distàncies amb l'executiu i no havien format part de cap grup durant els grans pactes. Per això, és un missatge rellevant el fet que ara es mullin i vulguin pactar amb el grup. El vicepresident Pere Aragonès ha estat l'encarregat de redactar i negociar el projecte amb els altres grups, per això, serà ell qui començarà els contactes, en les properes setmanes, amb els grups interessats per tal d'aprovar els comptes per a l'any que ve. Cal recordar que els pressupostos del 2019 no van ser ni presentats.

 

També et pot interessar...