Iceta assegura que la presó preventiva dels polítics catalans «dura massa»

El líder del PSC es pregunta «com encaixa el delicte de rebel·lió en el que va passar a Catalunya»

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu | Cedida

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat aquest dijous que la presó preventiva dels polítics catalans «està durant massa» i s'ha preguntat «com encaixa el delicte de rebel·lió en el que va passar a Catalunya».

En un esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum, el polític socialista ha dit que queda «poc temps per al judici i cal deixar actuar la justícia». A més, sobre un possible indult ha demanat que no es vulneri la presumpció d'innocència, ja que encara no han estat condemnats.

Catalunya necessita autogovern

«A la justícia li correspon dictar sentències i a la política buscar solucions, i si no hi ha reconciliació, haurem fracassat», ha destacat el líder del PSC. Per solucionar el conflicte a Catalunya, ha ofert «la recepta d'Iceta», que consisteix a «parlar ara i negociar quan es pugui» i prioritzar «les coses urgents, i el que és urgent a Catalunya és l'autogovern». En aquest sentit, el polític socialista ha insistit en el fet que «per parlar anem una mica tard, però per canviar les lleis tenim temps».

Espanya no se'n pot desentendre

Miquel Iceta ha reclamat diàleg entre el govern català i el govern espanyol per trobar una solució i ha demanat a Espanya que «no es desentengui» de Catalunya perquè sinó «no és un tret al peu, és un tret més amunt». En aquest aspecte, el líder del PSC considera que «desentendre's» seria equivocar-se amb el destinatari de les polítiques, que «no són els independentistes, són els ciutadans».

«A cap espanyol el pot beneficiar que Catalunya vagi malament, i qui pensi això és que és un mal espanyol», ha insistit, remarcant que «a qui no li cap tot Espanya al cap és un espanyol amputat».

La situació ha millorat

El polític socialista ha reconegut que actualment «les coses estan molt millor» que fa un temps i «no hi ha risc que el Parlament declari la independència». Segons Iceta, des de la Generalitat s'estan emetent «senyals» de què s'estan reconeixent els errors que es van fer en el passat per no tornar-los a repetir en el futur. Així, Catalunya podria seguir sent «un dels motors d'Espanya».


Comentaris

envia el comentari