Iceta diu que no té «previst» visitar els polítics catalans empresonats

El líder del PSC s'ha referit a la visita de Pablo Iglesias a Sànchez i Cuixart

Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu
Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Miquel Iceta torna a estar al focus de la polèmica. El màxim responsable del PSC no va dubtar en referir-se a la visita de Pablo Iglesias a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart dient que estava «molt bé», però després va fer un comentari que va encendre d’allò més al sobiranisme.

En aquest context, doncs, en ser preguntat per la visita del líder de Podemos a Soto del Real, Iceta no va dubtar en assegurar que ell no té «previst» fer una visita als presos i activistes catalans empresonats a Soto del Real, Alcalá Meco i Estremera. D'altra banda, aquest també ha assegurat que ell també visitaria els presos si no se'n fes una lectura política errònia: «Si sabés que no se sabria, ja ho hauria fet»

«Des del primer dia hem dit que la presó preventiva és excessiva»

Iceta, però, va matissar just després les seves paraules assegurant que segueix «abordant el problema de fons» i recordant que «des del primer dia hem dit que la presó preventiva és excessiva».

Així mateix, doncs, Iceta —que el seu nom va sonar amb força per ocupar una conselleria del govern espanyol després de la moció a Rajoy— va considerar que «el que ha passat a Catalunya no encaixa bé amb el delicte de rebel·lió».

Les xarxes, però, s'han quedat amb la declaració inicial d'Iceta i han optat per carregar durament contra el polític socialista

Els familiars dels presos van acusar Iceta de mentir

Diversos polítics catalans
Diversos polítics catalans | CatalunyaDiari.cat

 

«Jo he estat amb familiars de presos però el que passa és que no he cridat a la premsa. L'intent de fer política o treure rendiment d'algunes coses és molt lícit. He estat amb parelles i fills», va declarar Iceta el passat mes de febrer.

La declaració, així mateix, va agafar per sorpresa els mateixos familiars dels polítics i activistes empresonats a Madrid dient que Iceta mentia i que no els havia fet cap visita.


Comentaris

envia el comentari