Iceta: «Els catalans han estat traïts pel Govern independentista»

El líder del PSC avisa que no donaran «treva» a la dreta «reaccionària i sectària que vol retallar drets i fer retrocedir» el país | «Catalunya ha estat derrotada a Waterloo», ha explicat en al·lusió a Puigdemont

Miquel Iceta ha carregat amb duresa contra Carles Puigdemont pel seu 'no' als pressupostos
Miquel Iceta ha carregat amb duresa contra Carles Puigdemont pel seu 'no' als pressupostos | CatalunyaDiari.cat

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat durant el Consell Nacional del partit d'aquest dissabte que el «sectarisme polític mai havia fet tant mal a Catalunya», en referència al rebuig dels pressupostos de l'Estat i a la convocatòria d'eleccions, i ha afegit que Catalunya «ha estat derrotada a Waterloo» i que els interessos dels catalans «han estat traïts pel govern independentista».

Durant la seva intervenció, Iceta també ha avisat que no donaran «treva» a la dreta «reaccionària i sectària que vol retallar drets i fer retrocedir» i ha apuntat que o es dona continuïtat a un executiu «dialogant i progressista» o el govern «serà reaccionari i fomentarà la crispació». D'altra banda, la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha retret als independentistes «no tenir voluntat de diàleg» perquè «van fer plantejaments impossibles d'assumir».

Defensa aferrissada de Sánchez

Ahir mateix, Iceta va destacar que les eleccions espanyoles del 28 d'abril «faran triar» entre un escenari de «diàleg i progrés» i un de «crispació i retrocés», i ha assegurat que els socialistes, com a «garants» del diàleg, «sortiran a guanyar les eleccions». En una roda de premsa posterior a l'anunci de Pedro Sánchez de convocatòria anticipada dels comicis, Iceta ha apuntat que la decisió del president espanyol «ha desmuntat d'un cop» tots els arguments «falsos» de l'oposició.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha convocat eleccions finalment
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, defensat per Iceta | CatalunyaDiari.cat

 

«Ni Pedro Sánchez s'aferra al càrrec ni està supeditat a l'independentisme, avui l'oposició està descol·locada al racó de la rancúnia i la crispació», ha sentenciat. El líder del PSC va explicar que dilluns, a la reunió de la Comissió Executiva del partit, s'iniciaran els procediments per escollir els caps de llista de les eleccions

En la roda de premsa, Iceta va mostrar «tot el suport» a la decisió del president espanyol i ha assegurat que no respon a les pressions de Cs, VOX i el PP. «L'adhesió a l'antic règim a alguns els fa pensar que les decisions es prenen a cop de mani, i no és així. Això no té res a veure amb les peticions de les tres dretes», va retreure. 


Comentaris

envia el comentari