Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Després de la publicació de l'entrevista, Iceta ha reiterat la seva posició política a través de Twitter

Iceta, sobre Rubalcaba: «És un lluitador i sempre serà un exemple a seguir»

Pedro Sánchez ha abandonat abans d’hora la cimera de líders europeus per acompanyar la família de l’exministre

Després de la publicació de l'entrevista, Iceta ha reiterat la seva posició política a través de Twitter
Miquel Iceta ha enviat tot el seu afecte a Rubalcaba i la seva família en aquests moments tan difícils | CEDIDA

 

Davant l’estat «d’extrema gravetat» d’Alfredo Pérez Rubalcaba després de patir un ictus aquest dimecres, molts han estat els que han volgut enviar a l’exministre i a la seva família tot el suport en uns moments tan angoixants. En aquest sentit, el primer secretari del PSC,  Miquel Iceta, ha traslladat ànims a l’exvicepresident  del govern espanyol.

Iceta defineix Rubalcaba com un gran lluitador

Així doncs, Iceta ha dit durant l’acte d’obertura de campanya del PSC a Barcelona: «Alfredo no ens deixarà mai i el seu exemple ens guiarà per sempre a tots», afegint que «és un lluitador», definint Rubalcaba com un home que «va lluitar i va vèncer el terrorisme, el desànim i perquè el partit socialista resistís una difícil travessia pel desert».

«Va aconseguir que tots els socialistes féssim pinya al voltant de la idea de la transformació federal d’Espanya», ha exemplificat el líder del PSC que ha dit que Rubalcaba serà sempre un exemple per als socialistes. «En aquests moments difícils li mostrem el nostre afecte. Hi ha angoixa, però també esperança», ha afirmat Iceta.

ALfredo Rubalcaba
Rubalcaba està ingressat en estat d'extrema gravetat després d'haver patit un ictus | CatalunyaDiari.cat

Pedro Sánchez abandona el Consell Europeu per l’estat de Rubalcaba

El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, ha abandonat abans d'hora la trobada informal del Consell Europeu a Romania per acompanyar la família de Rubalcaba, segons han informat fonts de la Moncloa i des d’on també han apuntat que Sánchez ha pres la decisió d'anticipar la tornada a Espanya davant «l'estat preocupant» de l’exministre.

Finalment Pedro Sánchez ha aterrat a quarts de vuit del vespre d’aquest dijous, procedent de Romania, i es dirigirà a l'hospital Puerta de Hierro de Majadahonda, als afores de Madrid, per interessar-se per l'estat de salut d'Alfredo Pérez Rubalcaba i acompanyar la seva família després d’haver sofert un ictus i estar hospitalitzat en estat «d’extrema gravetat».

Les mostres d'afecte a Rubalcaba han estat nombroses i bona part de la plana política de l'Estat les ha difós a través dels seus comptes personals de Twitter, com per exemple la vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra; la popular Isabel Díaz o la socialista Susana, entre molts altres. També han enviat ànims a ell i a la seva família el líder de Podem, Pablo Iglesias, o el de Ciutadans, Albert Rivera, així com el rei Felip VI.