Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Juan Ribas

Un dels identificats per posar l'himne espanyol a la Diada: «Volia tocar els nassos a Torra»

Juan Ribas és un conegut membre de 'Groc & Lloc', grup dedicat a treure llaços grocs

Juan Ribas
Juan Ribas, presumint d'una de les seves «operacions» contra els llaços grocs | Catalunya Diari

Va ser una de les imatges, millor dit, sons del dia durant la Diada: Mentre el govern, encapçalat per Quim Torra, feia l'ofrena floral al monument de Rafael Casanovas algú va ficar l'himne espanyol a un volum molt alt.   Un dia després, una de les dues persones que van protagonitzar aquesta curiosa acció confirma que ho van fer per «tocar els nassos a Torra».

Es tracta, concretament, de Juan Ribas, un veí de Sitges conegut per liderar 'Groc & Lloc', un dels múltiples grups de ciutadans que es dediquen a treure llaços grocs dels carrers de Catalunya.  Acompanyat d'una altra persona, explica que van voler fer aquesta acció perquè el president de la Generalitat «es creu que Catalunya és seva».  Segons explica a 'La Razón', van fer sonar 'La Marxa Reial', des d'una habitació de l'hotel NH Collection Barcelona Pódium, abans des de l'establiment els tallessin la llum i els volguessin fer fora. 

Una acció polèmica on es van gastar 1.200 euros

Ribas confirma que ell i l'altra persona, que minuts després van ser identificats pels Mossos, havien passat la nit anterior a l'habitació per «seguretat» i evitant així les aglomeracions. Explica que van poder abandonar l'hotel cap a les 12 del migdia, encara que just després van ser seguits per membres de la policia catalana. Un furgó d'antiavalots va anar darrere d'ells, i un cop van arribar al seu cotxe, el va registrar i els van identificar. 

Quim Torra fa l'ofrena floral a Rafael de Casanova acompanyat de l'himne d'Espanya
Quim Torra va fer l'ofrena floral a Rafael de Casanova acompanyat de l'himne d'Espanya | Europa Press

 

Tot va ser fruit d'una  acció coordinada i planificada durant 15 dies, finançada per la plataforma «España responde». En principi, havien de ser tres els punts on s'escoltés per uns altaveus l'himne d'Espanya. A més de l'indicat, un al carrer Muntaner amb Gran Via, que no va tenir gairebé ressò, i un altre a Plaça Espanya, que va quedar amagat pel soroll de la multitud. La «performance»  reivindicativa o polèmica, segons es miri, va costar a aquest grup uns 1.200 euros, 300 per cada habitació d'hotel i uns altres 300 en els equips de so.   

També et pot interessar...