Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Iglesias aposta per Pisarello com a ministre del govern de coalició amb el PSOE

Els socialistes no mostren gaire entusiasme per l'extinent d'alcalde de Barcelona i rebutgen la iniciativa d'Irene Montero com a vicepresidenta del possible futur executiu

Pisarello podria ser una de les apostes de la formació morada per al possible futur govern de coalició | CatalunyaDiari.cat

 

L'acord entre PSOE i Podem per conformar un govern de coalició no sembla materialitzar-se durant el debat d'investidura. Els obstacles, novament, són primordials en el desacord i la desconfiança respectiva. Ara bé, pel que fa a les diferències envers la problemàtica catalana s'ha afegit un nou agent: Gerardo Pisarello, l'extinent d'alcalde de Barcelona. Tal com informa 'El Independiente', el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, podria estar interessat a incorporar Pisarello al possible govern de coalició.

No obstant això,  la presència de Pisarello no sembla agradar a Sánchez i els seus, i és que l'actual primer secretari del Congrés de Diputats —electe des del passat 21 de maig— és un gran defensor de l'autodeterminació i, en conseqüència, de la celebració d'un referèndum sobre la consulta independentista catalana. Esdevenint una de les pedres en el camí de la confluència, Pisarello, passiva i indirectament, ha fet encara més evident la impossibilitat de pactar un govern entre els de Podemos i els socialistes. 

La crisi catalana, divergència en el debat d'investidura

Sánchez ho té clar des d'un principi:  l'independentisme suposa un repte important pel futur govern. I el fet que Pisarello votés  en contra de la suspensió dels diputats processats pel Tribunal Suprem per delictes constitucionals no ajuda. Paral·lelament, cal afegir que l'extinent d'alcalde fou també un dels promotors del moviment social català en estar al capdavant de Procés Constituent, juntament amb la monja Teresa Forcades i Arcadi Oliveres, segons relata el mitjà esmentat. 

D'altra banda, Iglesias ha volgut posar fil a l'agulla assegurant que, per tal que es formi la coalició amb la presència de Podemos, promet quedar-se a la banqueta i  renunciar al seu possible futur càrrec com a ministre. El que sembla ser una solució salomònica és realment el nus gordià que dificulta el diàleg. 

L'oferta de vicepresidència d'Irene Montero no ha sigut rebuda amb entusiasme pels socialistes | Cedida

 

Falta d'interès en Irene Montero com a vicepresidenta

En paral·lel, el PSOE tampoc està gaire satisfet amb l'oferta de la vicepresidència d'Irene Montero, la número dos de la formació morada; de fet, des de la cúpula d'Unides Podem asseguren que  el partit socialista no «la vol» i provoquen forçosament «la ruptura», tal com han declarat fonts oficials a 'El Independiente'. 

També et pot interessar...