Pablo Iglesias defensa l'absolució dels líders del procés per «contribuir a la concòrdia» a Catalunya

Exigeix a Sánchez que suprimeixi el delicte de sedició del Codi Penal per poder aconseguir la llibertat dels condemnats

Pablo Iglesias defensa l'absolució dels liders del procés per «contribuir a la concordia» a Catalunya
Pablo Iglesias defensa l'absolució dels liders del procés per «contribuir a la concordia» a Catalunya | CatalunyaDiari.cat

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, considera que la decisió de la Mesa del Parlament de tramitar resolucions sobre l'autodeterminació i contra la Monarquia són una «gesticulació» de l'independentisme per a mostrar una imatge d'unitat que no existeix, i ha defensat que els parlamentaris autonòmics debatin sobre el que vulguin.

En una entrevista a TVE, Iglesias ha valorat que la tramitació de resolucions ja anul·lades pel Tribunal Constitucional «no tenen cap mena de recorregut» i només busquen recompondre la unitat del separatisme. «No enganya a ningú, hi ha de tot menys unitat i abocarà a eleccions», ha apuntat.

Sobre el fet que En Comú hagi votat a favor de la tramitació de les resolucions, Iglesias ha avançat que el vot «no serà a favor» i ha al·legat que el Parlament, com una altra cambra autonòmica, «pot dir el que vulgui» sobre la Monarquia o un altre tema.

Iglesias demana a Sánchez que recuperi el diàleg

Davant la situació que travessa Catalunya, Iglesias ha defensat que es conformin taules de diàleg entre els partits, en l'àmbit català i estatal, perquè cada formació aporti la seva visió per a una «sortida democràtica».

En aquest context, Podemos defensaria un model federal o confederal i aprofundir en l'encaix territorial, en la plurinacionalitat i els valors republicans de fraternitat, ha explicat. Al seu judici, la qüestió independentista és un problema polític i avisa que «no és un problema d'ordre públic que solucioni la policia o els jutges».

Iglesias no aplicaria el 155 a Madrid

Preguntat si estaria a favor d'aplicar l'article 155 en la Comunitat Madrid si Isabel Díaz Ayuso cridés a tallar carreteres, com està fent el president Quim Torra, Iglesias s'ha mostrat poc inclinat a aplicar el supòsit constitucional.

«No demanaria l'aplicació del 155 a Madrid encara que la senyora Isabel Ayuso exhortés l'ocupació de carreteres o demanés, com de fet ha demanat, que no es convoquin manifestacions», ha assegurat, indicant que encara que Ayuso «embogeixi» hi ha «mecanismes ordinaris molt més efectius».

De la mateixa manera, ha defensat que En Comú Podem ha demanat la dimissió de Torra per les seves contínues «irresponsabilitats», però no es donen les condicions per a exigir l'aplicació del 155 o la Llei de Seguretat Nacional.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari