Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pablo Iglesias en un míting

Iglesias i Errejón, una relació cordial, però lluny de la reconciliació

Els seus equips creuen que, malgrat les diferències, podrien arribar a treballar junts

Pablo Iglesias i Íñigo Errejón semblen haver perdut per sempre la vella amistat que els unia. Els camins polítics presos per cadascun d'ells han distanciat en els darrers mesos els dos amics, inseparables fins fa no gaire temps, i hores d'ara es troben lluny de la reconciliació personal, segons explica un col·laborador molt proper a Errejón, aquest dilluns, a 'El Español'.

Una encaixada de mans, el primer contacte en molts mesos

Dimarts passat, a la sessió del Congrés que va investir Pedro Sánchez, es va produir el primer contacte en molts mesos entre els dos líders: Errejón, en acabar la seva intervenció a la tribuna del Congrés com a portaveu de Més País, va dirigir-se a la bancada de la seva anterior formació, Podem, per saludar Pablo Iglesias. Tots dos van encaixar mans i, als passadissos del Congrés, el safareig estava servit: s'havien reconciliat?

Sembla, però, que la represa de l'amistat entre Iglesias i Errejón haurà d'esperar. L'entorn del líder de Més País recalca que, tot i que l'etapa de l'enfrontament més dur ja ha passat, una possible reconciliació dels dos vells amics sembla lluny després que la política els separés. De fet, l'encaixada de mans de dimarts, que asseguren que va ser espontània, va ser el primer contacte en mesos entre els dos líders.

Podrien treballar plegats

Malgrat que l'aproximació a escala personal ni hi és ni se l'espera, almenys a curt termini, l'entorn d'Errejón dona per acabada l'etapa de més distància i  creu que «hi ha cordialitat i podrien arribar a treballar plegats». La nova legislatura ens permetrà detectar, doncs, si la relació entre Iglesias i Errejón evoluciona.

També et pot interessar...

  • Pablo Iglesias, entre llàgrimes al Congrés en l'homenatge a Aina Vidal
  • Dante Pérez, del PP de Lleida, ataca Echenique per la seva discapacitat