Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cuixart, Junqueras, Romeva i Turull sortint de la presó durant l'etapa en què tenien el tercer grau.

El govern espanyol torna a mullar-se sobre els indults als presos del procés

Iglesias, sobre Illa: «Màxim respecte a les decisions del PSC i del PSOE»

Cuixart, Junqueras, Romeva i Turull sortint de la presó durant l'etapa en què tenien el tercer grau.
Pablo Iglesias ha reiterat, una vegada més, el seu suport als indults als presos del procés. | ACN

El vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, ha defensat els indults als presos independentistes i ha dit que «haurien d'estar en les institucions defensant les seves idees» i «representant als ciutadans que els voten». «La meva opinió és inequívoca», ha dit aquest dimecres en una entrevista a 'TVE'.

«El govern té dispositius jurídics establerts en la legalitat per ajudar a impulsar el diàleg i els ha d'utilitzar»

Iglesias ha celebrat que el PSOE estigui disposat a fer «passes molt importants per normalitzar la situació política a Catalunya» i ha subratllat que el govern espanyol té «dispositius jurídics establerts en la legalitat per ajudar» a impulsar el «diàleg» i la «normalització». «El govern els té i els ha d'utilitzar», ha afirmat.

«L'indult és un dispositiu jurídic en mans del govern en qüestions d'estat com aquesta amb la finalitat molt clara de defensar els interessos de l'estat, la democràcia i la convivència», ha dit. Les paraules d'Iglesias arriben tot just 24 hores després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, deixés entreveure la seva posició favorable a indultar els presos del procés. Sense avançar cap decisió concreta, el cap de l'executiu estatal va mostrar-se favorable amb la seva opinió a la mesura de gràcia.

Iglesias no es mulla sobre la decisió de situar Illa al capdavant de la candidatura socialista a la presidència de la Generalitat

El vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, ha expressat «màxim respecte a les decisions del PSC i del PSOE» sobre qui ha de ser el candidat socialista a les eleccions catalanes del 14-F. «He de ser molt respectuós amb les decisions d'un altre partit», ha afirmat aquest dimecres en una entrevista a 'TVE' després que s'hagi fet públic que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha cedit el seu lloc com a cap de llista el 14-F al ministre de Sanitat, Salvador Illa. Iglesias ha dit que és Illa, el PSC i el PSOE qui ha de respondre sobre la idoneïtat de rellevar Illa en plena gestió de la pandèmia de coronavirus.

Iglesias ha opinat que Illa ha estat «un ministre molt digne» i li ha desitjat «el millor, en l'àmbit personal». El vicepresident, en canvi, ha afirmat que la número 1 dels comuns als comicis, Jéssica Albiach, és «millor candidata».