Iglesias, en sortir de Lledoners: «Ara li toca a Sánchez fer la feina i moure's»

Junqueras havia demanat a Iglesias tenir un gest amb els presos per a poder parlar sobre els pressupostos espanyols

Pablo Iglesias demana ara un gest a Pedro Sánchez amb els presos
Pablo Iglesias demana ara un gest a Pedro Sánchez amb els presos | CatalunyaDiari.cat

Pablo Iglesias sembla haver fet cas a la petició d'Oriol Junqueras i passa la pilota a Pedro Sánchez. El líder de Podemos ha sortit de la reunió amb el màxim responsable d'Esquerra a la presó de Lledoners assegurant: «Ara li toca a Sánchez fer la feina i moure's»

Minuts després de reunir-se amb Oriol Junqueras a Lledoners, el líder de Podemos ha recalcat que «nosaltres hem fet la nostra feina» i, per tant, ha revelat que la feina ara passa a ser del govern espanyol. Joan Tardà, com a portaveu d'ERC, havia remarcat abans que la reunió entre Iglesias i Sánchez havia estat fructífera, però que esperen algun «moviment» amb els presos per a poder abordar els pressupostos espanyols. 

«No seurem si no fan un moviment de categoria respecte a allò que és inaudit en una democràcia avançada, que és que homes i dones que no han comès cap delicte i als quals se'ls ha vulnerat els seus drets estiguin a la presó i a l'exili», ha explicat el mateix Joan Tardà. 

Junqueras i les seves condicions

Segons ha explicat el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, la reunió ha estat «útil i empàtica», tot i que també ha reconegut que caldrà fer un pas més per a poder arribar a futures enteses. La situació dels presos sobiranistes, doncs, es presumeix com un punt clau perquè els pressupostos de Pedro Sánchez puguin comptar amb els vots d'Esquerra Republicana i el PDeCAT.         


Comentaris

envia el comentari