Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pablo Iglesias i Irene Montero, al Congrés dels Diputats el 5 de gener de 2020.

Iglesias i Montero podrien ser demandats a Podem per incomplir el codi ètic

Demanen mesures cautelars, que afectarien de ple la celebració de Vistalegre III

Pablo Iglesias i Irene Montero, al Congrés dels Diputats el 5 de gener de 2020.
Pablo Iglesias i Irene Montero, al Congrés dels Diputats en una imatge d'arxiu. | Europa Press

Problema inesperat per al líder de Podem, Pablo Iglesias, i la seva número 2, Irene Montero. Un grup de militants estudia demandar-los a tots dos, i també als alts càrrecs del govern i membres del partit Noelia Vera i Ione Belarra, per incomplir el codi ètic de la formació i acumular més d'un càrrec públic.

El grup de militants demana al jutge, emparant-se en la Llei de Partits Polítics que obliga els afiliats a acomplir els estatuts, que apliqui mesures cautelars i aturi el procés fins a la celebració de l'assemblea general del partit, del proper 21 de març, segons informa 'Voz Pópuli': creuen que qualsevol candidat competiria en condicions de desigualtat contra l'actual secretari general a les primàries internes.

Prohibit exercir més d'un càrrec públic

Els estatuts de Podem prohibeixen expressament exercir més d'un càrrec públic o més d'un càrrec orgànic a la formació. Pablo Iglesias és vicepresident segon del govern espanyol; Irene Montero, ministra d'Igualtat; Noelia Vera, secretària d'Estat d'Igualtat i Ione Belarra, secretària d'Estat de l'Agenda 2030. Tots quatre, però, conserven la seva acta de diputats, cosa que els fa incórrer en l'incompliment estatutari que ara es vol demandar per part d'un grup de militants.

En la demanda, sol·liciten que el jutge estudia aquesta presumpta irregularitat sobre els estatuts de la formació. En cas que el magistrat accepti aquesta petició, fins i tot s'hauria de suspendre el consell ciutadà estatal previst per al proper 21 de març, conegut popularment com 'Vistalegre III'. El lideratge de Pablo Iglesias i el seu sector afí, doncs, trontolla.

També et pot interessar...