Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Iglesias prepara una candidatura afí per a Podem Andalusia

La direcció del partit fa moviments per destronar Teresa Rodríguez

Pablo Iglesias, en una roda de premsa al Congrés dels Diputats.
Imatge d'arxiu de Pablo Iglesias. | CatalunyaDiari.cat

Pablo Iglesias prepara una revolució interna a Podem, i en concret a una de les regions destacades del territori estatal: Andalusia. La cúpula de la formació fa moviments per conformar una candidatura més afí a la direcció nacional que pugui destronar, al proper Consell Ciutadà Andalús, l'actual líder d'Endavant Andalusia, Teresa Rodríguez.

La cita s'havia de celebrar al març, però com que Pablo Iglesias va convocar per aquest mes el Congrés Federal de Podem —la cita coneguda com Vistalegre III, on se'l reelegirà com a líder del partit—, la convocatòria andalusa ha saltat al mes de maig i això dona, precisament, més marge de temps als afins a Iglesias per conformar una alternativa a Rodríguez.

Teresa Rodríguez i l'aposta per la confluència andalusa

L'objectiu de l'actual líder d'Endavant Andalusia és clar; com ho és el fet que és aquest objectiu el principal punt de desacord amb la direcció estatal de Podem. Rodríguez reclama obertament des de fa dos anys que Endavant Andalusia es converteixi en una confluència dins del propi partit, a l'estil del que passa a Catalunya amb Catalunya En Comú Podem o a Galícia amb les Marees.

Així, Rodríguez busca autonomia política i financera per a Endavant Andalusia, com a partit independent de Podem, però exercint com a confluència que integrés Podem Andalusia. Aquesta és la idea que busca combatre la militància andalusa més afí a Pablo Iglesias d'acord amb la direcció nacional del partit i per la qual ja han iniciat els primers moviments.

El sector més proper a Teresa Rodríguez, al seu torn, no debat encara si la mateixa Rodríguez es presentarà a la reelecció interna o si donarà pas a qui té més números de rellevar-la: l'alcalde de Cadis, José María Rodríguez 'Kichi', que és alhora la seva parella.

També et pot interessar...