Iglesias visitarà Junqueras a la presó per parlar dels pressupostos de l’Estat

El líder de Podemos ha afirmat aquest matí que «el diàleg polític és quelcom normal i necessari» i que els presos polítics «haurien d’estar fora»

Imatge d'arxiu d'Oriol Junqueras
Pablo Iglesias visitarà Oriol Junqueras a la presó per parlar sobre els pressupostos | CatalunyaDiari.cat

Durant el matí d’aquest dimarts 16 d’octubre, Pablo Iglesias, secretari general de Podemos, ha confirmat que està organitzant una reunió amb Oriol Junqueras, el president d’ERC que es troba a la presó de Lledoners des de fa un any. Tot i que encara no tenen una data tancada, Iglesias espera que es puguin reunir «el més aviat possible».

Per una banda, el líder de Podemos, també ha defensat que els presos polítics «haurien d’estar fora», no obstant això, també ha reconegut que aquesta futura reunió haurà de servir per poder anivellar el camí dels pressupostos que van ser pactats entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias el passat dijous dia 11.

La veritable raó de la visita d’Iglesias a la presó

Tal com ho ha manifestat, Iglesias vol reunir-se amb Oriol Junqueras a la presó amb la intenció d’aconseguir el «sí» d’ERC: «Estic convençut que una força d'esquerres no impedirà que els catalans puguin guanyar 900euros de salari mínim, que es destinin més recursos a la dependència o que es protegeixi els inquilins».

Tanmateix, no seria el primer cop que Pablo Iglesias acudeix a la presó, anteriorment ja ho va fer per visitar Jordi Cuixart, líder d’Òmnium Cultural, per això no té cap problema en tornar a desplaçar-se fins a la presó per reunir-se amb el president d’ERC i, a més, ha explicat que tant el seu equip com el dels republicans estan treballant per aconseguir fixar una data per la reunió: «Cal normalitzar el diàleg polític, és normal i saludable que ens reunim i és excepcional que estigui a la presó, no hi hauria d'estar, però no tinc inconvenient de reunir-me amb ell allà».

El líder de Podemos, Pablo Iglesias
El líder de Podemos creu que «el diàleg polític és quelcom normal i necessari» | Cedida

 

A més, tot i que ha afegit que parlaran de «política i dels presos», Iglesias ha admès que el seu veritable objectiu és aconseguir que els republicans li donin el seu suport respecte als comptes pactats amb el govern de Sánchez, ja que de moment els d’ERC s’han mostrat ferms al negar la negociació si des de la Fiscalia no mostren cap gest pel que fa als empresonats.

Per una altra banda, Carles Campuzano, portaveu del PDeCAT, ha demanat aquest matí a Pablo Iglesias que, a més de reunir-se amb Oriol Junqueras, també pensi en la resta d’exconsellers del seu partit, per això ha garantit: «Tinc plena disposició a trobar-me amb la resta de líders independentistes, estiguin on estiguin». Finalment, el líder de Podemos ha volgut recordar que ja es va reunir amb Quim Torra, president de la Generalitat.


Comentaris

envia el comentari