ÚLTIMA HORA

🚄 Una avaria entre Sants i Plaça Catalunya provoca retards a les línies R1, R3 i R4

Pablo Iglesias també visitarà els presos de JxCAT i Jordi Cuixart

El polític espanyol ja tenia prevista una visita a Oriol Junqueras per abordar els pressupostos espanyols

Pablo Iglesias visitarà els presos sobiranistes el pròxim divendres, 18 de setembre
Pablo Iglesias visitarà els presos sobiranistes el pròxim divendres, 18 de setembre | CatalunyaDiari.cat

Pablo Iglesias ampliarà la seva agenda i, després de visitar Oriol Junqueras, també es veurà amb els presos de Junts per Catalunya i Jordi Cuixart. El secretari general de Podemos es reunirà aquest mateix divendres, 19 d'octubre, amb Jordi Sánchez, Jordi Turull, Josep Rull, Quim Fort, per part de JxCAT, i Jordi Cuixart, per part d’Òmnium Cultural.

El líder de la formació morada, qui ja va anunciar el passat dimarts que es reuniria amb Oriol Junqueras, es personarà al centre penitenciari de Lledoners per abordar un tema cabdal per a la legislatura de Pedro Sánchez —previ pacte amb Iglesias—: els pressupostos de l’Estat. Aprovar-los, doncs, és una de les màximes del pacte d’esquerres al capdavant de la política espanyola i aquí rau el perquè de la visita d’Iglesias.

Iglesias, a Lledoners per parlar dels pressupostos

Segons avança ‘El Nacional’, Pablo Iglesias farà la ronda de contactes d’una sola tacada. Cal destacar, en aquest sentit, que el líder de Podemos pot demanar l'entrada al centre penitenciar per reunir-se amb els presos per la seva condició d'autoritat.

Quelcom que li dona dret a comptar amb més privilegis que la societat civil, ja que les trobades es poden dur a terme sense un límit de temps i sense un vidre pel mig.

Rull i Turull, abans d'entrar al Suprem
Rull i Turull, abans d'entrar al Suprem | CatalunyaDiari.cat

 

Iglesias creu que els presos «haurien d’estar fora»

Pablo Iglesias, de fet, va fer aquestes declaracions dies abans d’informar que es personaria a Lledoners per parlar amb Oriol Junqueras. En el mateix context, però, Iglesias va reconèixer que els pressupostos eren l’ítem de la reunió amb el líder d’Esquerra Republicana: «Estic convençut que una força d'esquerres no impedirà que els catalans puguin guanyar 900 euros de salari mínim, que es destinin més recursos a la dependència o que es protegeixi els inquilins».

Cal destacar, d’altra banda, que Iglesias ja va visitar Jordi Cuixart i, per tant, no és el primer gest polític d’esquerres amb els presos sobiranistes.


Comentaris

envia el comentari