Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ignacio Garriga, de Vox

Ignacio Garriga, el 'negre' de VOX que trenca esquemes a Catalunya

La seva mare, la Clotilde, va arribar de petita a Barcelona provinent de Guinea Equatorial

Ignacio Garriga, de Vox
El català ha passat a formar part del partit a Madrid | VOX

La vida dona tants tombs que, fins i tot,  un polític d'origen africà pot arribar a dir que s'han de tornar al seu país d'origen les persones que arriben a Espanya en pastera. 

Aquest és Ignacio Garriga (Barcelona, 1987), de pare català i mare natural de Guinea Equatorial que, en l'actualitat, és membre del Comitè Executiu Nacional de VOX. La mare d'Ignacio, la Clotilde, va arribar de petita a Barcelona junt amb altres dels seus germans amb l'objectiu d'aconseguir un futur millor, tal com avança 'El Confidencial'.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

L'Ignacio és odontòleg de professió

Després de molts anys, la Clotilde va aconseguir tirar endavant la seva vida i ajudar en el futur professional dels seus fills. De fet,  l'Ignacio és odontòleg de professió i viu a la ciutat comtal amb la seva dona i els seus quatre fills. Però més enllà de la seva vocació sanitària, Ignacio té un referent en el món de la política.

La seva mare va ser durant molts anys coneguda per ser activista del PP a Sant Cugat del Vallès i, fins i tot, ell va implicar-se per conservar els valors de família i patriòtics que considera que han de tenir els ciutadans d'un país. Però l'aparició de VOX al 2014 va obrir una nova porta a la vida d'Ignacio i, sense pensar-ho dues vegades, va arribar a presentar-se com alcaldable per Sant Cugat.

Es va pagar la campanya de la seva butxaca

Ell mateix explica que es va haver de pagar la campanya de la seva butxaca, que va fer els cartells a la cuina de casa seva i que els seus amics van ajudar-lo a impregnar la ciutat amb la seva cara. I com gairebé tot esforç té la seva recompensa, un dia Ignacio va rebre la trucada del president del partit, Santiago Abascal, el qual li va proposar passar a formar part del Comitè Nacional a Madrid.

Ignacio Garriga, de Vox
Ignacio Garriga és d'origen africà | Vox

La seva visió sobre la immigració

És impossible no preguntar-li a Ignacio sobre immigració, ja que els seus orígens provenen, en gran part, de l'Àfrica. En aquest sentit, l'odontòleg considera que la política en matèria d'immigració per part del govern espanyol és com una «caritat malentesa».

Pel polític és necessari que s'ajudi als immigrants des dels seus països d'origen, ja que ell mateix es pregunta on van a parar els diners que Europa i els ajuntaments envien a aquests països com a cooperació internacional. «Ens hem d'assegurar que els diners arriben per a formar a les persones que viuen allà, que surtin de la misèria, industrialitzin els seus països i desapareguin tots aquells motius que els porten a fugir, que es quedin allà i tirin endavant el seu país», sentencia.

Primer de tot, espanyol

De la mateixa manera, Ignacio considera que, amb relació a les persones que arriben en pastera: «Primer se'ls ha d'atendre, després se'ls ha d'identificar i, després tornar-los al seu país d'origen». Finalment, el polític de Vox defensa que:  «Jo primer sóc espanyol i, després, europeu i, per tant, he de protegir els meus conciutadans perquè els primers són els de casa».

També et poden interessar...