Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els dirigents principals de Vox, en un míting de la formació el 2019.

Ignacio Garriga es perfila com a candidat de Vox a la Generalitat

Tot i que la decisió no està presa oficialment, es dona pràcticament per feta

Els dirigents principals de Vox, en un míting de la formació el 2019.
Ignacio Garriga, al costat de Santiago Abascal en un míting de les passades eleccions generals. | Europa Press

La cursa per a les eleccions autonòmiques és el teló de fons de la política catalana en aquest primer tram de 2020. Els comicis encara no tenen data, però el president Torra va anunciar que la donaria a conèixer tan bon punt el Parlament de Catalunya aprovés el pressupost de l'exercici 2020, un tràmit previst per al mes de març.

Vox prepara el seu objectiu: accedir al Parlament

Les noves eleccions autonòmiques obriran, previsiblement i a jutjar per totes les enquestes, un escenari inèdit: l'accés de Vox al Parlament de Catalunya. La formació que dirigeix  Santiago Abascal viu un moment molt dolç, després d'haver-se convertit en tercera força al  Congrés dels Diputats i d'apuntalar diversos governs autonòmics, a comunitats de la importància de Madrid o Andalusia.

Aquest 2020 la formació d'Abascal té clar els seus objectius: accedir als parlaments de les denominades 'comunitats històriques': Galícia, el País Basc i Catalunya. A les dues primeres, l'empresa no sembla gens senzilla, però el cert és que a Catalunya els estudis demoscòpics els donen representació atesa la situació de polarització de la política catalana.

Ignacio Garriga, el gran nom de Vox a Catalunya

Així doncs, a Vox ja preparen el seu assalt al  Parlament. La llista estarà nodrida de militància a les quatre demarcacions, en bona part procedent de l'extinta Plataforma per Catalunya, però també d'altres formacions i de sectors sense adscripció política prèvia. D'entre tots els noms, hi ha una cara visible: la d'Ignacio Garriga, diputat al Congrés després de liderar la llista per Barcelona a les eleccions generals de l'abril i el novembre passats.

Tot i que el seu nomenament com a candidat a la presidència de la Generalitat es dona per fet, en les properes setmanes s'haurà de fer oficial. Garriga, de 33 anys, és veí de Sant Cugat del Vallès, és pare de quatre fills, i s'ha convertit en el cap visible de Vox a Catalunya.

També et pot interessar...

  • Josep Andreu, alcalde de Montblanc i històric militant d'ERC, estripa el seu carnet
  • Sánchez proposa constituir la taula de diàleg el proper dilluns, 24 de gener