Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Salvador Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat.

Illa promet rebaixar-se un 30% el sou si és president de la Generalitat

El candidat del PSC assegura que cal «predicar» amb l'exemple de «despeses justes» i «estar a prop de la gent»

Salvador Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat.
Salvador Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat. | ACN

El candidat del PSC a les eleccions del proper 14 de febrer, Salvador Illa, ha promès rebaixar-se un 30% el sou si és president de la Generalitat. L'exministre de Sanitat s'ha compromès a rebaixar el salari del president de la Generalitat al nivell del sou «més alt» d'un president d'una comunitat autònoma diferent a Catalunya, el lehendakari del País Basc.

Illa promet abaixar-se el sou un 30% si és president

En un debat amb els diferents caps de llista a les eleccions a la 'Cadena Ser', Illa ha denunciat que el sou del president de la Generalitat és «tres vegades» el sou del primer ministre italià i gairebé el doble del del president de Portugal o Espanya. Illa ha assegurat que cal «demanar» ingressos «justos», però també «predicar» amb l'exemple de «despeses justes» i estar «a prop de la gent».

El candidat socialista ha interpel·lat directament la cap de llista de JxCat, Laura Borràs, i ha assegurat que aquesta mesura «no depèn» de Madrid. «La dignitat de les institucions de Catalunya es predica d'aquesta manera, fent una reducció de sou a qui té el màxim salari», ha assegurat.

Illa diu que no hi ha res més contraindicat per combatre el canvi climàtic que la «visió estreta» de l'independentisme

Tot plegat, poques hores després que el candidat socialista, Salvador Illa, hagi afirmat que no hi ha res més «contraindicat per lluitar contra el canvi climàtic que la visió estreta dels qui volen aïllar-se». En un acte sobre transició ecològica, Illa ha dit que l'emergència climàtica s'ha d'abordar des de la cooperació entre països i que això no concorda amb la visió «tancada» de l'independentisme.

«Deien que seríem Dinamarca del sud, i som a la cua», ha carregat contra el Govern de JxCat i ERC. I s'ha reafirmat en el compromís d'impulsar «un nou acord verd per a guiar la transició». La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha lamentat el «poc que s'ha avançat» a Catalunya tot i tenir una societat «que desitja avançar en aquesta direcció».

Illa ha apressat a actuar per abordar l'emergència climàtica i ha apuntat que «al deure de lluitar contra el canvi climàtic se suma el deure d'assegurar que la transició ecològica és justa i no deixar ningú enrere». El candidat aposta per un pla nacional per la transició ecològica «com a palanca de canvi i com a escut social». El cap de llista dels socialistes ha criticat l'executiu de JxCat i ERC per «haver perdut subvencions europees» i «haver paralitzat les noves instal·lacions d'energies renovables». Illa ha afirmat que vol que Catalunya sigui «motor de tecnologia verda a Espanya i al sud d'Europa».