Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Les rebaixes de gener ja han donat el seu tret de sortida

Illa, molt clar: Les rebaixes presencials no estan permeses

El ministre de Sanitat censura els «mecanismes de publicitat» que n’afavoreixin «en determinats dies»

Les rebaixes de gener ja han donat el seu tret de sortida
Les rebaixes són reclams no permesos en aquest moment pel govern espanyol. | CatalunyaDiari.cat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat, sobre les rebaixes en establiments físics, que «tot allò que afavoreixi una aglomeració, òbviament, no té cabuda en aquest moment». Illa ha censurat qualsevol iniciativa que afavoreixi les aglomeracions i, per tant, ha remarcat que no es poden utilitzar «mecanismes de publicitat» que les afavoreixin «en determinats dies», tal com passa a les botigues físiques quan es fan campanyes de rebaixes  en períodes com l’estiu o l’hivern.

Illa  ha dit que altres «tipus d’accions comercials» no són de la seva consideració però ha remarcat que cal evitar les aglomeracions en la desescalada. El govern espanyol va publicar dissabte una ordre ministerial de Sanitat que ho prohibia: «Els establiments no podran anunciar ni dur a terme accions comercials que puguin donar lloc a  aglomeracions de públic, tant dins de l'establiment comercial com en les seves immediacions», diu l’ordre, que ha generat confusió entre el teixit empresarial.

Illa diu que els canvis de fase no s'han de plantejar com una «cursa o rànquing»

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat que els canvis de fase no s'han de plantejar com una «cursa o rànquing» entre Comunitats Autònomes. «Reduir aquest procés a una competició o parlar d'aprovats o suspesos suposa perdre la perspectiva del que estem fent», ha dit Illa aquest dijous a la  comissió de Sanitat del Congrés.

Illa  ha remarcat que cadascú «avança al seu ritme per fer la desescalada amb la màxima protecció»: «Això no va de qui arriba abans sinó de fer les coses bé per no donar passos en fals que ens facin retrocedir a tots». El ministre de Sanitat ha explicat que al llarg d'aquest dijous continuaran les reunions bilaterals amb les CCAA pels canvis de fase i ha destacat que «no és en cap cas una avaluació».

«El progrés d'una fase a una altra no suposa en cap cas una avaluació de la gestió sanitària que han fet les CCAA el treball de les quals no em cansaré de reconèixer», ha dit, i ha explicat que tenen en compte «altres circumstàncies», com les dades epidemiològiques, la mobilitat, aspectes socioeconòmics o la preparació de les capacitats sanitàries per detectar casos i aïllar-los.