Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Salvador Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, en un acte de campanya

Illa, amb els Mossos: «Qui no els defensi està inhabilitat per governar Catalunya»

El líder del PSC condemna «el vandalisme, la violència, la intimidació i els desperfectes» a Barcelona

Salvador Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, en un acte de campanya
Illa ha carregat contra el Govern pel seu «silenci» després de sis dies d'aldarulls. | Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC)

Salvador Illa, guanyador de les eleccions al Parlament del passat 14-F, ha retret aquest diumenge «el silenci» del Govern després de sis dies d'aldarulls a Catalunya arran de l'empresonament del raper Pablo Hasél. «Qui no defensi els Mossos d'Esquadra, és a dir la convivència, la seguretat i l'ordre públic, queda inhabilitat per governar Catalunya», ha assegurat Illa en una compareixença davant del Parlament. En aquest sentit, Illa ha exigit a la Generalitat que «posi en valor» i tingui un «reconeixement explícit, clar i sense fissures» a la tasca dels Mossos d'Esquadra.

Igualment, el líder del PSC ha condemnat rotundament «el vandalisme, la intimidació i els desperfectes al mobiliari urbà i als establiments» a la ciutat de Barcelona. «Res justifica la violència i el vandalisme. Vivim en una democràcia plena, que naturalment pot millorar, però és incompatible amb aquestes manifestacions de violència», ha continuat Illa. «No és el moment de dubtes, s'ha d'estar al costat dels que defensen l'ordre públic i la convivència a Catalunya», ha assenyalat el guanyador de les eleccions del 14-F.

Illa condemna els actes de vandalisme i els saquejos

Salvador Illa també ha tingut unes paraules per als comerciants afectats pels saquejos. «Només els hi faltava això. Treballarem perquè cap acte de vandalisme i de pillatge quedi impune», ha reblat Illa, que ha anunciat que si el Govern no demana per iniciativa pròpia la compareixença dels consellers afectats a la Diputació Permanent del Parlament, serà el grup socialista qui ho forçarà.

«Prendrem les accions pertinents per garantir que es donen les explicacions on s'han de donar, en seu parlamentària», ha conclòs Illa.

«ERC ha de triar entre el PSC o una dreta amb persones xenòfobes»

D'altra banda, en una entrevista al diari 'La Vanguardia', el líder socialista ha reivindicat de nou la seva victòria electoral, emplaçant ERC a triar amb qui vol formar Govern. En aquest sentit, ha insistit que els republicans han d'escollir entre la seva formació i JxCat, un partit que incorpora plantejaments «de dretes» i «xenòfobs». Així, Illa considera que «no s'entendria» que la formació, encapçalada per Laura Borràs, formes part d'un Govern d'esquerres.

Així mateix, Illa es mostra decidit a presidir, malgrat que no disposa dels avals necessaris per tirar endavant la seva investidura. «Parlaré amb tothom excepte Vox, la resta de partits han de veure què fan», ha subratllat.