Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, posant-se la mascareta en una roda de premsa a Madrid

Illa es disculpa per ser a l'acte d''El Español', però aclareix que no es va quedar a sopar

El ministre de Sanitat no ha dubtat a demanar excuses des de la tribuna del Congrés

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, posant-se la mascareta en una roda de premsa a Madrid
El ministeri de Sanitat no ha dubtat a demanar disculpes públicament. | Cedida

Gest de modèstia, aquest dimecres, 28 d'octubre, del ministre de Sanitat, Salvador Illa, que pujava a la tribuna del Congrés dels Diputats per respondre a diputat de C's Guillermo Díaz sobre les noves mesures contra la pandèmia de la covid-19. Abans d'iniciar la seva resposta, però, el titular de Sanitat no ha volgut ignorar la polèmica en què s'ha vist immers en les darreres hores, després d'assistir —entre altres polítics de gairebé tots els colors— a un acte organitzat pel diari 'El Español'. Lluny d'evitar la qüetsió, doncs, Illa l'ha afrontat només iniciar les seves paraules. I ho ha fet per abaixar el cap.

El ministre de Sanitat aclareix que «no es va quedar a sopar»

El titular de Sanitat s'ha disculpat per haver assistit a aquest acte on van ser desenes de convidats del món polític i empresarial, molts d'ells sense mascareta. A més d'Illa, també hi havia els ministres de Defensa, Justícia i Cultura, a més del líder del PP, Pablo Casado, o la de C's, Inés Arrimadas. Illa ha respost a les crítiques que ha rebut a les xarxes socials i també per part d'alguns portaveus parlamentaris com el d'ERC, Gabriel Rufián, i la diputada de Vox Macarena Olona.

«Voldria començar aquesta intervenció fent un comentari sobre la meva assistència al lliurament dels premis d'un mitjà de comunicació. Vaig ser-hi, com molts altres. En el meu cas, vaig ser-hi en representació institucional el temps estrictament necessari per a premiar un dels guardonats per la pandèmia; les Forces Armades, que tan bona feina han fet», ha explicat el titular de Sanitat, d'entrada. Alhora, ha aclarit que «després del lliurament del guardó vaig marxar, no em vaig quedar a sopar». 

Illa es disculpa davant de tot el Congrés

Donades les explicacions, el ministre Illa ha donat pas a les disculpes. «Molts ciutadans no ho han entès i vull dir-los que tenen raó, és veritat que es complia amb les regles i amb les distàncies, però tenen raó», ha dit en unes declaracions que han causat certa sorpresa. «Fins i tot en els casos en què es compleixen tots els requisits, és millor evitar-los. La millor distància és no ser-hi: els ciutadans tenen raó», ha reblat. D'aquesta manera, doncs, Salvador Illa ha aixecat la bandera de les disculpes en un gest de modèstia poc habitual en la política actual, després de ser en un acte on, tot i que assegura que es van complir les mesures de seguretat, ell mateix reconeix que «no hauria d'haver-hi estat».