Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla del ministre de Sanitat, Salvador Illa, al Consell Nacional del PSC del 30 de desembre de 2020

Illa, més clar que mai: «El meu Govern no dependrà de Vox»

Illa garanteix «recursos i tranquil·litat» als treballadors públics si és president

Primer pla del ministre de Sanitat, Salvador Illa, al Consell Nacional del PSC del 30 de desembre de 2020
El candidat del PSC, Salvador Illa, deixa clar que no pensa en cap acord amb Vox. | ACN

«L'estabilitat del meu Govern no descansarà sobre Vox». És la resposta del candidat del PSC al 14-F, Salvador Illa, quan li han preguntat si acceptarà els vots de la formació d'ultradreta per una eventual investidura com a president, si guanya els comicis. Illa ha afirmat a TV3 que no té «res a parlar amb aquesta gent», en referència al partit de Santiago Abascal perquè està «a les antípodes» ideològicament.

Insisteix en formar Govern amb En Comú Podem

«No sustentaré cap executiu que descansi en res que ells puguin proporcionar», ha insistit Illa, a la mateixa pregunta. El candidat aspira a un Govern amb PSC i Comuns, replicant la fórmula de la Moncloa, i ha tornat a rebutjar ERC: «No puc fer un Govern amb qui segueix fixant com a objectiu la independència».

Illa ha reiterat que la seva opció per després del 14-F passa per un executiu entre PSC i En Comú Podem, tot i que no sumin i hagin de recórrer a suports externs. «A Madrid tampoc sumem i estem governant, amb totes les empentes i rodolons que vulgui», ha recordat. I ha dit que des de la Moncloa s'ha donat resposta a la pandèmia, s'ha aprovat els pressupostos o s'ha avançat «amb més drets amb una llei de l'eutanàsia».

Amb la vista posada a la jornada electoral, Illa ha dit que avala i respecta el protocol de la Generalitat que preveu que els contagiats i contactes estrets de covid-19 puguin anar a votar durant la darrera franja horària. «És una decisió que han pres ells i em sembla correcta», ha dit el candidat, que creu que és «segur» anar a votar si se segueixen les recomanacions sanitàries.

Illa garanteix «recursos i tranquil·litat» als treballadors públics si és president

Illa també publica aquest dimarts una carta oberta als 324.629 treballadors públics de Catalunya en què els garanteix «recursos i tranquil·litat» si guanya les eleccions i pot formar Govern. A la carta, publicada en diversos mitjans de comunicació, el presidenciable socialista diu que «molts servidors públics han estat obligats a prendre partit per una opció política» i diu que «el temps de les servituds partidistes ha d'arribar al final». «Si soc president de la Generalitat, els servidors públics només tindran un deure: fer bé la seva feina», promet. Illa demana que el 14-F serveixi per «tancar un temps de soroll i foscor» i crida a «un temps nou de retrobament i transformació».

El cap de llista del PSC creu que el país té «un deute de gratitud» amb els empleats públics que encara no ha estat saldat perquè «han patit especialment les conseqüències del període de decadència» de Govern. «Si Catalunya torna, els servidors públics tindran de nou els recursos i la tranquil·litat que neessiten per fer bé la seva feina», ha afegit.