Illa diu que el canvi de fases no ha tingut impacte negatiu en la pandèmia

«No podem abaixar la guàrdia perquè hem de conviure amb el virus», ha dit Salvador Illa

Salvador Illa i Pedro Sánchez, en una reunió del comitè tècnic sobre el coronavirus.
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest dijous, dia 28 de maig, que el canvi de fases no ha tingut «per ara» un impacte «negatiu» en l’evolució de la pandèmia del coronavirus però continua demanant «prudència» perquè «no es poden fer passos enrere». A Catalunya, s'ha demanat el pas a fase 2 de la Catalunya Central, Girona, i les comarques de l'Alt Penedès i el Garraf.

«No podem abaixar la guàrdia perquè hem de conviure amb el virus. El foc pot avivar-se», ha afirmat durant la seva compareixença a la comissió de Sanitat del Congrés. Illa també ha explicat que en els darrers mesos hi ha hagut un descens en les vacunacions de nens i col·lectius vulnerables per la situació i ha dit que cal «restablir la normalitat vacunal» el més aviat possible.

Més de 3 milions de proves diagnòstiques de la covid-19

A més, ha explicat que ha demanat a les comunitats autònomes una reserva de material per almenys cinc setmanes i que l’Estat espanyol també està fent una reserva estratègica a nivell nacional per fer front a futures crisis relacionades amb la covid-19 o «altres crisis». D’altra banda, ha explicat que des de l’inici de la pandèmia i fins dijous passat s’han fent més de 3 milions de proves diagnòstiques, entre proves PCR i tests ràpids de diagnòstic. «Les comunitats autònomes han augmentat en un 16% la seva capacitat de diagnòstic», ha afegit.

El ministre també ha detallat que en els últims set dies s’han autoritzat set nous assajos clínics amb medicaments per trobar un tractament contra el coronavirus. Amb tot, Illa ha insistit que l’estat d’alarma és l’eina que ha permès controlar la mobilitat i que continua essent l’únic instrument possible per gestionar la desescalada al conjunt del territori de l'Estat espanyol.


Comentaris

envia el comentari