Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Salvador Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat.

Illa ho té clar: «Seré president i formarem un Govern del PSC i els Comuns»

L'exministre de Sanitat replica Pablo Iglesias sobre la situació política a Espanya

Salvador Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat.
Salvador Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat. | ACN

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha insistit aquest dilluns, 8 de febrer, en una entrevista a RAC1, que serà «president de la Generalitat». Illa se n'ha mostrat convençut, tal com ha vingut fent ja en els darrers dies de la campanya electoral, i ha recordat que ja ha anunciat el nom de dos integrants del seu eventual executiu: Maurici Lucena com a vicepresident i conseller d'Economia, i Olga Pané, com a consellera de Salut.

Illa ha explicat que vol formar Govern amb els Comuns i que, si les dues formacions no sumen els 68 diputats de la majoria absoluta —totes les enquestes els situen lluny d'aquesta xifra—, espera poder ser investit en segona volta, quan necessitaria més vots favorables que contraris. Illa ha subratllat i ha posat molt d'èmfasi en la seva voluntat i convenciment per arribar a la presidència de la Generalitat. «Només falten sis dies pel canvi», ha dit, negant de nou qualsevol acord amb ERC.

Illa replica Iglesias i es posiciona sobre els presos

El candidat del PSC al 14-F, Salvador Illa, també ha replicat al vicepresident del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, que «el respecte a l'estat de dret és imprescindible en democràcia i si es vulnera porta patiment i conseqüències molt doloroses per a tots». Iglesias ha dit al diari 'Ara' que creu que a Espanya no hi ha una situació «de plena normalitat democràtica» i que hi ha «una situació d'excepcionalitat quan els líders dels dos partits que governen Catalunya, l'un és a la presó i l'altre a Brussel·les». «Una afirmació així jo no la faria», ha dit Illa a RAC1.

El candidat del PSC ha dit que no se n'alegra de la situació dels polítics que estan «patint» i ha dit que no pot ni vol fer un «gest polític com algú pretenia», com ara visitar el líder d'ERC, Oriol Junqueras, a la presó. «Humanament no me n'alegro, i qui em coneix ho sap; i no tinc per què explicar més coses en públic», ha reblat el cap de llista socialista, que ha remarcat que interlocuta amb altres representants de JxCat i ERC, com Pere Aragonès, Albert Batet o Meritxell Budó.

«Tots hem de respectar el marc de convivència, i si no el respectem, hi perdem tots», ha continuat argumentant el dirigent socialista. Preguntat per si visitarà els presos si és president de la Generalitat, Illa ho ha deixat en l'aire: «Veurem».