Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Salvador Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat.

Illa ho deixa clar: El PSC batallarà per la presidència del Parlament

El candidat diu que presentar-se a la investidura no és un «gest simbòlic» i creu que correspon a ERC donar-li suport

Salvador Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat.
Salvador Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat. | ACN

El candidat del PSC al 14-F, Salvador Illa, ha advertit que la presidència del Parlament també s'haurà de negociar i ha dit que els socialistes ho lluitaran «tot». En la roda de premsa posterior a l'executiva del partit, Illa ha dit que el seu grup «alguna cosa tindrà a dir». «Hem guanyat les eleccions i tenim dret a tot això», ha expressat el presidenciable, que ha dit que també parlaran d'això amb la resta de formacions.

Illa ha explicat que obrirà converses aquest dilluns a la tarda amb els grups, excepte amb Vox, per abordar la seva investidura. I ha negat que presentar-s'hi sigui «un cop d'efecte» o un «gest simbòlic». A més, ha considerat que és ERC a qui li correspon donar suport al PSC com a guanyador dels comicis.

Illa ha ratificat la seva intenció de presentar-se a la investidura

Com va dir durant la campanya electoral, Illa ha ratificat la seva intenció de presentar-se a la investidura. Illa ha dit que presentar-se a la investidura és «un gest real», ja que han guanyat els comicis i els «correspon» presentar-la i «formar Govern». «L'altra cosa ja l'hem vist», ha contestat, en referència a un govern independentista, encapçalat ara per ERC. «Ja hi havia una majoria independentista a Catalunya. No volem més d'això. Volem obrir un temps nou», ha insistit Illa.

Amb tot, està en les mans de la presidència del Parlament proposar el candidat o candidata, un cop consultats els representants dels partits i grups polítics amb representació parlamentària. Per això ha remarcat que «el president del Parlament no està escollit» i que el seu grup «alguna cosa tindrà a dir-hi», ja que és «el majoritari» (en vots, i empatat en escons amb ERC).

«El que passi al Parlament no pot quedar al marge del PSC»

D'aquesta manera, ha advertit que «el que passi al Parlament no pot quedar al marge del PSC» i ha explicat que la presidència de la cambra catalana serà una de les qüestions que també voldran abordar amb els grups en les negociacions. Illa ha refusat, per ara, proposar un nom socialista per presidir el Parlament. «Farem sentir la nostra veu amb esperit constructiu», s'ha limitat a dir.

Illa ha detallat que a partir d'aquesta tarda es posarà en contacte amb tots els líders polítics, excepte amb Vox, per traslladar la seva voluntat de presentar-se a la investidura i fer «un govern de canvi, de diàleg i de retrobament a Catalunya». El PSC, amb 33 escons i que ha resultat ser el partit més votat, creu que li correspon el «lideratge» d'obrir «un nou temps a Catalunya». El dirigent socialista ha explicat que ja ha començat a treballar en un pla de Govern amb els diputats que han estat elegits.