Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Salvador Illa i Pedro Sánchez, en una reunió del comitè tècnic sobre el coronavirus.

Illa, instal·lat des del març a un habitatge dins del complex de la Moncloa

Habitualment, solia visitar la Roca del Vallès cada cap de setmana

Salvador Illa i Pedro Sánchez, en una reunió del comitè tècnic sobre el coronavirus.
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. | Europa Press

Una de les cares més visibles del govern espanyol  durant la pandèmia de la covid-19 és la del ministre de Sanitat, Salvador Illa, que ha liderat les polítiques de l'executiu espanyol al llarg de l'aplicació de l'estat d'alarma. Illa, que també és el secretari d'organització del PSC, és natural de  la Roca del Vallès, població de la qual va ser alcalde entre els anys 1999 i 2005.

És en aquesta localitat vallesana  on té el seu domicili i la resta de la seva família: Illa és pare d'una filla i, tot i que es coneixen pocs detalls de la seva vida privada, sembla que està casat en segones núpcies.

Instal·lat a la Moncloa des del mes de març

Illa va ser nomenat ministre el passat mes de gener, i els seus primers hàbits al capdavant de Sanitat el van dur a instal·lar-se entre setmana en un pis a Madrid, mentre que els caps de setmana era un assidu de l'AVE: solia retornar, sempre que l'agenda ho permetia, a  la Roca del Vallès. Però si el coronavirus ho ha trastocat tot a tothom, encara més al ministre de Sanitat del govern espanyol.

La seva inel·ludible responsabilitat ha dut el  ministre Illa  a instal·lar-se dins del complex residencial de la Moncloa; més concretament a la residència per al vicepresident que entre els anys 1982 i 1991 va ocupar el número dos de Felipe González, Alfonso Guerra. Illa treballa des del mateix complex i només es desplaça al seu despatx ministerial, al passeig del Prado de Madrid, en comptades ocasions: des de Moncloa manté permanent contacte amb el comitè de gestió de la crisi, la seva ocupació total des del passat 14 de març.

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, no ha fet ús de l'apartament de la vicepresidència —tampoc no el van utilitzar mai els seus predecessors: Narcís Serra, Francisco Álvarez-Cascos, Mariano Rajoy, Rodrigo Rato, María Teresa Fernández de la Vega, Alfredo Pérez Rubalcaba, Elena Salgado o Soraya Sáenz de Santamaría. Calvo viu a un pis particular del barri de Chueca, al centre de Madrid, i durant la seva quarantena va fer ús d'un immoble propietat del govern a la plaça d'Espanya de Madrid, antiga seu de la secretaria de la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues.