Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Els lletrats avalen la suspensió dels presos electes

EN DIRECTE: Ple ordinari d'aquest dijous al Parlament de Catalunya

Es tracta de la primera sessió en què l'expresident Carles Puigdemont pot delegar el seu vot

Aquest dijous se celebra al Parlament de Catalunya un ple amb caràcter ordinari, però que genera un especial interès mediàtic. Entre els temes de debat del dia trobem la votació del Decret llei sobre la recuperació d'una part de la paga extraordinària i addicional del mes de desembre de 2012 del personal del sector públic i sobre les necessitats financeres del sector públic.

 

A més, també es votarà una proposta de Ciutadans sobre l'exigència al president Roger Torrent de complir amb la seva funció institucional, i finalment la creació d'una comissió d'investigació dels atemptats dels dies 17 i 18 d'agost. Ara bé, cal recordar que aquest és el primer ple on l'expresident Carles Puigdemont podrà expressar el seu vot, després que la Mesa del Parlament hagi acceptat la seva petició de delegació. 

Carles Puigdemont pot delegar el seu vot

Va ser fa més d'una setmana, el dimecres 28 de març, quan l'expresident Carles Puigdemont va demanar, per sorpresa, delegar el seu vot des de la presó de Neumünster, on va ingressar després de ser interceptat per la policia alemanya en una gasolinera del nord del país. La petició va arribar pocs minuts abans de la celebració del ple d'aquell dia, i la Mesa del Parlament va posposar la decisió davant les reiterades queixes de l'oposició. 

 

Tot i això, finalment dimarts passat la Mesa va acceptar la petició de delegació del vot de l'expresident, gràcies als vots de la majoria independentista formada per Junts per Cat i ERC. S'espera que avui pugui expressar finalment el seu vot, tot i que, tal com informa RAC 1, els advocats de l'Estat ja han engegat ma maquinària per tombar la decisió de la Mesa.

 

Sigui com sigui, també cal dir que actualment el vot que necessiten els independentistes per tirar endavant amb una investidura sense l'acord de la CUP és el de l'exconseller Toni Comín. 

Comentaris