Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dos joves espanyolistes defensen els presos

L’impactant cartell de dos joves espanyolistes que defensen els presos

La imatge apareix al mig de la cinquena nit de protestes a Catalunya per la sentència del procés

Dos joves espanyolistes defensen els presos
Dos joves espanyolistes surten al carrer per defensar la llibertat dels presos independentistes | Cedida
 

Al ben mig de  les protestes contra la sentència del Tribunal Suprem als líders del procés, i amb les tensions i aldarulls que han protagonitzat Barcelona i Catalunya durant aquests dies, una fotografia ha capturat una de les realitats del conflicte. 

 

La fotografia mostra dos nois amb dos cartells, els quals comencen amb la frase «Sóc i em sento espanyol». Els joves, ambdós amb una bandera catalana a l’esquena, han volgut compartir els seus pensaments i demostrar que la vaga general convocada per avui divendres no era només una qüestió sobre la independència. «Sóc i em sento espanyol, però el meu Govern ni representa ni fa justícia», es podia llegir a una d’elles. «Sóc i em sento català i espanyol i exigeixo: Llibertat presos polítics. Democràcia i justícia. STOP violència als carrers»,  manifestava la segona. 

 

La imatge apareix al mig de la cinquena nit de protestes a Catalunya i el dia de la vaga general, que ha deixat grans destrosses a ciutats com Barcelona i diversos ferits dels dos grups contraris, així com de policies. 

 

Una bandera d'Espanya amb un llaç groc

Una altra de les imatges més impactants de la jornada d'avui és el d’una noia que participava en una de les manifestacions portant una bandera d’Espanya amb un llaç groc al damunt, rodejada de joves independentistes. 

Aquestes imatges recorden a moments viscuts a les vagues i manifestacions provocades arran la violència sofrida l'1-O i els dies posteriors. Fa més de dos anys que un noi, també jove, va protagonitzar un dels moments més solidaris amb el poble català quan va arribar a una manifestació independentista amb una pancarta que llegia: «Jo no vull la independència però no puc quedar-me a casa mentre colpegen el meu poble».   Els manifestants, lluny de provocar reaccions violentes, van aplaudir la decisió del noi i fins i tot es van apropar a abraçar-lo.