Interior impedeix les manifestacions de dissabte a la plaça Sant Jaume

Estava previst que se celebressin dues manifestacions paral·leles, una d'independentista i una altra de policies espanyols

Una concentració a Barcelona en contra dels empresonaments dels polítics catalans
Una concentració a Barcelona, en arxiu | CatalunyaDiari.cat

Interior ha comunicat que aquest dissabte no vol cap concentració a la plaça Sant Jaume perquè, en ser contràries de signe i ideologia, poden produir «alteracions de l'ordre públic, amb perill per a persones o béns». Cal recordar que, d'una banda, està convocada una manifestació per part de l’Asociación Justicia Salarial para la Policía (Jusapol) i, per l'altra, una concentració convocada per l’Associació Observatori de la Catalanofòbia i la de l'Acampada per la Llibertat, amb el suport de l'ANC.

En el seu escrit de comunicació, Jusapol explicava que el motiu de la manifestació era «deixar constància de la necessitat de procedir per part del govern espanyol a equiparar les retribucions de totes les policies d'Espanya». Tot i això, en el cartell de l'esdeveniment que han penjat a les xarxes socials, també hi figura que hi haurà un acte de «reconeixement i homenatge als policies nacionals i guàrdies civils que va participar en l'Operació Copèrnic» que es va dur a terme durant l'1-O.

Per la seva banda, l’Associació Observatori de la Catalanofòbia i la de l'Acampada per la Llibertat, amb el suport de l'ANC, van convocar una concentració per contrarestar la manifestació de les forces de seguretat espanyoles i evitar «un homenatge als executors de la violència de l'Estat l'1-O».

Evitar les concentracions al mateix lloc per seguretat

La decisió del govern d'evitar que les concentracions coincideixin al mateix lloc es deu a mesures de seguretat davant les possibles «alteracions de l'ordre públic, amb perill per a persones o béns». Cal destacar, que ja a través de les xarxes socials s'havia anat escalfant l'ambient. Jusapol ha compartit un Instagram Storie amb un cartell de la concentració independentista amb el lema «No passaran», al qual han respost amb un «passarem i per sobre».

Instagram Storie compartit per Jusapol
Instagram Storie compartit per Jusapol | Instagram / @Jusapol

 

Així doncs, davant els possibles altercats que es poguessin produir, el Departament d'Interior ha decidit que cap de les concentracions passi per la plaça Sant Jaume. La direcció general de la Policia hauria elaborat un informe segons el qual, un lloc com aquest amb capacitat per 5.000 persones, «no pot encabir de forma segura» dues concentracions de signe contrari davant el possible nombre de manifestant convocats.

A més, recorda que ja s'han produït casos similars de manifestacions contràries que han coincidit en aquest espai en el mateix temps i s'han acabat produint incidents. Per últim, detalla que existeix una gran dificultat d'evacuació dels carrers adjacents a la plaça i que també es podrien generar problemes en el transport públic.

Amb aquesta decisió, doncs, es busca que quedi garantit «el dret fonamental de reunió dels convocants i al mateix temps es podrà garantir en millors condicions la seguretat ciutadana i la integritat física tant dels propis concentrats assistents a les convocatòries, així com la de la resta de ciutadans».


Comentaris

envia el comentari