Impulsen una iniciativa per enterrar Franco a la Sagrada Família

La petició està dirigida al Govern d'Espanya, el PSOE, PP i Ciutadans, i ja ha aconseguit més de 116.000 firmes

La tomba del dictador Francisco Franco al Valle de los Caídos
La tomba del dictador Francisco Franco al Valle de los Caídos | Gtres

La polèmica per l'exhumació de les restes mortals del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos, una de les principals iniciatives de Pedro Sánchez des de la seva arribada al palau de la Moncloa, continua generant debat. Si fa uns dies la família de Franco exigia «honors militars» en el seu enterrament, ara ha sortit a la llum una iniciativa llançada per un grup d'espanyolistesa la plataforma 'Change', que demana que el dictador feixista sigui enterrat a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona. 

La petició, per molt sorprenent que sembli, es va posar en marxa la nit de dimecres a dijous, i ja ha aconseguit superar les 116.000 firmes. Els seus impulsors estimen que necessitaran al voltant de 150.000 per tirar endavant la proposta. Tal com es pot llegir a la pàgina web, la petició està dirigida al govern d'Espanya, al PSOE, al PP i a Ciutadans. Per justificar-se, el o els seus impulsors expliquen que ho fan «en agraïment a Catalunya». 

La iniciativa ja ha aconseguit més de 110.000 firmes
La iniciativa ja ha aconseguit més de 100.000 firmes | Change.org

Els Franco demanen «honors militars» en l'enterrament del dictador 

Després d'una veritable batalla dialèctica per evitar que el dictador sigui desenterrat del Valle de los Caídos, la família Franco va sorprendre amb una inesperada exigència al govern espanyol. En concret, ha demanat que el cos sigui traslladat a la catedral de l'Almudena de Madrid, i que la cerimònia inclogui honors militars. 

La basílica de la Sagrada Família en una imatge d'arxiu
La basílica de la Sagrada Família en una imatge d'arxiu | Gtres

 

Els hereus de Francisco Franco al·leguen que un decret de l'any 2010 obliga a la interpretació de «l'himne nacional complet, una descàrrega de fusells i una salva de canons» durant els funerals de la Família Reial, els presidents del govern, el ministre de Defensa o, com en el cas del dictador, del cap de l'Estat Major de la Defensa o dels exèrcits de terra, de l'Armada o de l'Aire. L'executiu de Pedro Sánchez no s'ha pronunciat, però sí que va prometre un enterrament «amb respecte i dignitat».


Comentaris

envia el comentari