IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Iñaki Gabilondo sobre el procés: «Una excusa per a la regressió autonòmica»

El periodista ha parlat sobre les conseqüències del procés a la Cadena Ser

Imatge d'Iñaki Gabilondo en el seu vídeo 'Una altra relació?'
Imatge d'Iñaki Gabilondo en el seu vídeo 'Una altra relació?' | Cedida

«El procés com a raó o excusa per a la regressió autonòmica» Així ha sentenciat el periodista Iñaki Gabilondo en el seu comentari 'Una altra relació?, que publicava aquest dimarts 14 de novembre a la Cadena Ser, després de criticar que «en l'última setmana tres ministres del govern espanyol han dit, en tres fòrums diferents,  que poder ha arribat el moment d'acotar o recuperar algunes competències». 

Gabilondo ha començat parlant de les paraules que el president Carles Puigdemont va dir ahir al diari belga 'Le Soir', en el que assegurava que «la independència no era l'única sortida» i que «ell sempre havia treballat per a trobar una altra fórmula» amb la que poder-se entendre amb Espanya sense desembocar, necessàriament en ruptura. Unes paraules criticades pel periodista, dient que el Puigdemont «no va aclarir quan va deixar de creure en aquesta possibilitat», ja que, segons Gabilondo, «des del març del 2015, el seu compromís consistia en deixar Catalunya a la porta de la independència». 

«Les coses han arribat massa lluny»

Gabilondo també critica els polítics per no arribar a un acord abans, ja que «ara, les coses han arribat massa lluny». «El 21 de desembre està plantejat com una baralla total entre posicions irreconciliables. Només un resultat sense un guanyador clar, podria obrir altres possibilitats». No obstant, el periodista remarca que «si arriba aquest cas, la relació ja estarà afectada profundament pel procès i la revisió de l'statu quo podia haver canviat de sentit».


Comentaris

envia el comentari