Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'exlíder de Ciutadans, Albert Rivera

Incertesa a C's per la reaparició de Rivera aquest dimecres

Rivera discrepa de la votació favorable de C's a la darrera pròrroga de l'estat d'alarma

L'exlíder de Ciutadans, Albert Rivera
Albert Rivera, en una imatge d'arxiu durant un míting de C's, quan encara es dedicava a la política activa. | EFE

Tot i que públicament ningú no li dona cap mena d'importància, a les files de Ciutadans, i encara més a l'entorn més immediat de la seva flamant presidenta, Inés Arrimadas, hi ha temor sobre el que pugui dir aquest dimecres, 13 de maig, Albert Rivera. Qui va ser el líder indiscutible de Ciutadans  des del seu naixement fins la tardor passada està ara retirat de la política activa i es dedica al món del dret.

Rivera avisa que es mullarà

És justament en aquest camp on Rivera té previst aquest dimecres un seminari telemàtic —'webinar'—, organitzat per la consultora  Thinking Heads. En aquesta sessió, l'expresident de Ciutadans respondrà totes les preguntes que li plantegin els participants del seminari i, malgrat que la temàtica sembla clara, al voltant de qüestions jurídiques, Rivera també ha deixat clar que es mullarà sobre les possibles solucions a la crisi de la Covid-19 «des de la societat civil»:

La por d'Inés Arrimadas

I heus aquí la gran por de la seva successora al capdavant del partit, Inés Arrimadas, que tem que la desautoritzi qui, per molts militants de Ciutadans, és encara un clar referent. El 'quid' de la qüestió és la decisió de Ciutadans, la setmana passada, de votar a favor de la quarta pròrroga de l'estat d'alarma proposada pel govern del PSOE i Podem. Va ser tal la polèmica que dos pesos pesats de la formació, Juan Carlos Girauta i Carina Mejías, van estripar el carnet de C's.

Què en pensa, Rivera, de la sorprenent decisió d'Arrimadas, tenint en compte que sempre ha estat molt proper ideològicament als postulats de Girauta? La criticarà públicament aquest dimecres, o evitarà fer-ho? Hi ha nervis per part d'Arrimadas i el seu entorn. A dos quarts de sis s'inicia el 'webinar' i sortirem de dubtes.