Puigdemont, acusat de «pertorbar» la tasca de Llarena per part de la justícia espanyola

El CGPJ creu que la demanda civil interposada contra Llarena és «un atac planificat a les condicions d'independència» del jutge

Puigdemont, a Waterloo
Puigdemont, a Waterloo | CatalunyaDiari.cat

Carles Puigdemont ha tornat al centre de la crítica judicial espanyola. L’expresident català ha estat acusat per la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial de «pertorbar» l’escena judicial espanyola i, més concretament, d’intentar desestabilitzar la independència del jutge Pablo Llarena.

Segons ‘El Español’, doncs, la Comissió esmentada ha optat per enviar aquesta directriu a l’expresident de la Generalitat i aquesta mateixa, en aquest sentit, podria comunicar avui mateix un acord respecte a la petició d'empara per Llarena davant de la querella presentada a Bèlgica perquè el magistrat instructor de la causa contra el sobiranisme es personi a declarar el 4 de setembre davant un tribunal belga.

La justícia espanyola acusa Puigdemont de pertorbar Llarena

Més enllà de demanar a Carles Puigdemont que «s’abstingui de pertorbar» la independència del magistrat instructor de la causa contra l’1-O. El mateix mitjà citat anteriorment, de fet, apuntala assegurant que el CGPJ creu que la demanda civil interposada per Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Toni Comin i Lluís Puig contra Llarena és «un atac planificat a les condicions d'independència en les quals desenvolupo la meva tasca».

La mateixa defensa de Llarena, d’altra banda, assegura que es «pretén que sigui un tribunal belga el que examini la correcció» de la instrucció.

El jutge instructor de la causa contra l'1-O, Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu
El jutge instructor de la causa contra l'1-O, Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

La denúncia al jutge Pablo Llarena

Els polítics catalans, ahir mateix, van decidir denunciar la manera en què estava duent a terme la instrucció contra els líders independentistes afirmant que la seva forma d'actuar «vulnera el dret a un jutge imparcial i independent, a un procediment judicial equitatiu i a la presumpció d'innocència». Va ser Carles Puigdemont, de fet, qui va fer aquesta consideració i, per tant, la resposta de la justícia espanyola no s’ha fet esperar.

«Es posa de manifest que se'ns persegueix per les nostres idees polítiques», va tancar Puigdemont sobre la denúncia a Pablo Llarena. Ara, però, la justícia espanyola ha volgut sortir al pas de la crítica al magistrat de la causa contra l’1-O assegurant que Puigdemont intenta posar pals a les rodes a la seva causa.


Comentaris

envia el comentari