L'independentisme ampliaria la seva majoria absoluta, segons la darrera enquesta del CEO

L'enquesta s'ha realitzat a 1.500 catalans, entre el 7 i el 27 d'abril de 2018

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident Oriol Junqueras, canten l'hime dels Segadors.
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident Oriol Junqueras, canten l'hime dels Segadors. | CatalunyaDiari.cat

L'elecció de Quim Torra arriba acompanyada de grans notícies pel sobiranisme. Les col·lisions independentistes repetirien la seva majoria si hi hagués eleccions al Parlament de Catalunya. I no només a això, ja que els 70 diputats que presenta avui el sobiranisme es podrien arribar a superar assolint un marge que es preveu entre 70 i 75 diputats

Ciutadans, però, continuaria sent primera força a la cambra catalana. El sobiranisme, en aquest sentit, no aconseguiria superar la formació liderada per Inés Arrimadas a Catalunya, tot i que seguirien la seva pista des de ben a prop. 

  

La CUP, factor clau de l'ascens independentista


És el que indica el baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). L'ascens de l'independentisme es deuria a la gran pujada de la CUP que faria una espectacular crescuda de 4 a escons fins a 11. Superant, i amb nota, els 10 que va presentar a la darrera legislatura. 

Els anticapitalistes, que encara han de donar el seu veredicte sobre la investidura de Quim Torra, obtindrien els millors resultats de la seva història amb 11 escons. 

Junts per Catalunya i Esquerra Republicana, per contra, patirien un lleuger retrocés i quedarien amb una forquilla d'entre 30-32 diputats en el cas dels de Puigdemont i Torra, i de 29-32 diputats en el cas republicà
 

Ciutadans perdria força però lideraria el Parlament

Inés Arrimadas continuaria dalt de tot. Els taronges, però, també serien víctimes d'una lleugera baixada, ja que es quedarien amb 33 o 34 diputats. Lluny dels 36 que va assolir el 21-D. 

Imatge d'Inés Arrimadas durant la campanya del 21-D
Imatge d'Inés Arrimadas durant la campanya del 21-D | Cedida

 

El PSC, finalment, continuaria baixant i es quedaria amb entre 13 i 15 diputats, el que seria el pitjor resultat de la formació d'Iceta a unes eleccions catalanes. El PP de Xavier Garcia Albiol podria perdre l'escó d'Alejandro Fernández, de Tarragona, i quedar-se com a darrera força amb només 3 escons.

L'enquesta s'ha realitzat a 1.500 catalans, entre el 7 i el 27 d'abril de 2018. 
 


Comentaris

envia el comentari