L'independentisme, majoria a Catalunya

Una enquesta assegura que el 51% dels votants donarien el «Sí» a la creació d'un nou estat
Imatge del sondeig
Imatge del sondeig | El Español

El nombre d'independentistes a Catalunya va a l'alça. Així ho indica un sondeig publicat per 'El Español', on s'assegura que el 51,1% dels votants catalans preferiria veure l'actual comunitat autònoma com un estat independent d'Espanya.

 

En un seguit d'enquestes realitzades a 1,200 votants potencials de cada una de les províncies espanyoles, els representants catalans han contestat de manera favorable a la qüestió sobre la formació d'un país propi. A més, el 3,9% encara no tindria la resposta definida, deixant el «No» en un 45%.

 

La mateixa pregunta ha estat realitzada a la resta de comunitats autònomes espanyoles, on llavors sí que el «No» s'ha imposat amb contundència, amb un 81,2% dels votants. El «Sí», amb un 10,4%, ha superat lleugerament al 8,4% dels electors enquestats, que es mantenen indecisos.

 

Creença d'una Catalunya independent

Manifestació de l'Esquerra Independentista del Camp a Reus per la Diada de l'11 de setembre
Manifestació de l'Esquerra Independentista del Camp a Reus per la Diada de l'11 de setembre | Laia

 

El sondeig publicat pel citat mitjà també respon la pregunta sobre si es creu que Catalunya es convertirà en un estat independent. En aquest apunt, la resposta és encara més positiva, doncs el 53,5% dels ciutadans aposten per poder veure la ruptura entre països.

 

En aquest apartat, el «No» perd encara més força, ja que s'enfonsa fins al 32,9% dels votants, potenciant el nombre d'indecisos, que s'eleva fins al 13,6% de l'electorat català.

 

Des de la perspectiva nacional, la negativa a creure que Catalunya aconseguirà l'objectiu de la independència també és majoritària, encara que amb una notable pèrdua de confiats. El 60,7% dels enquestats confien no veure una Espanya sense Catalunya.

 

Mentrestant, el 20,8% es mostren totalment confosos en el moment d'oferir una resposta, permetent també l'augment de les persones que creuen que la divisió de nacions sí que s'acabarà duent a terme, acumulant fins al 18,5% de les persones entrevistades.

 

A les portes d'un nou 11 de setembre

Davant la imminent celebració d'un nou 11 de setembre, la mobilització de la plana independentista de Catalunya promou el desig d'esdevenir un nou estat. Cada una de les Diades dels últims anys s'han convertit en evidents reivindicacions del disgust existent amb les polítiques espanyoles.

 

En aquest últim any, les desmesurades actuacions policials, l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola sobre el Govern o l'empresonament dels principals polítics catalans han estat motius d'enuig, els quals possiblement han ampliat el desig de trencar amb el passat històric.Comentaris

envia el comentari