Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont, Ponsatí i Comín al Parlament Europeu el 10/02/2020

Difonen el manifest de suport a Puigdemont, Comín i Ponsatí

El signen, entre d'altres, l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, o el pallasso Jordi Pessarrodona

Puigdemont, Ponsatí i Comín al Parlament Europeu el 10/02/2020
Difonen un manifest de suport a Puigdemont, Comín i Ponsatí  | CatalunyaDiari

Una quarantena d'independentistes  d'esquerres  han difós un manifest  de suport a Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí i el  Consell per la República. Un dels signants és l'alcalde de Montblanc,  Josep Andreu, que precisament aquest dimecres ha anunciat que abandonava la militància d'ERC.

A parer dels impulsors del manifest, Puigdemont simbolitza la «persistència del compromís col·lectiu amb la causa de la  independència», i subratllen que el Consell per la República «n'és l'expressió institucional embrionària». Amb tot consideren que «manca una entesa organitzativa que articuli i superi les actualment existents» i reclamen una entesa «ideològicament transversal» que aplegui «la majoria social i política que identifica la catalanitat».

Al manifest els signants consideren el referèndum de l'1-O  el «punt àlgid» del procés independentista en l'etapa encetada el 2009, i consideren que «la legitimitat i la validesa» d'aquell esdeveniment és «fonament imprescindible» per a la «culminació del procés».

També alerten que la «repressió» de l'Estat ha fet entrar el procés en una fase «d'estancament, fins i tot de possible retrocés  cap a l'autonomisme», una situació a la qual ha contribuït, afirmen, «l'absència d'un full de ruta  compartit per institucions, partits i entitats sobiranistes».

Una entesa ideològicament transversal

Per això aposten per una «entesa ideològicament transversal» com a manera de superar aquest «atzucac», entesa «susceptible d'aplegar la majoria social i política que identifica la catalanitat, la prosperitat, la llibertat i la millora de les condicions de vida i de treball amb la consecució d'un estat propi».

A parer dels signants, Puigdemont  simbolitza «la persistència del compromís col·lectiu» amb la causa de la independència, i consideren el Consell per la República «l'expressió institucional embrionària». Però consideren que «manca una  entesa organitzativa  que articuli i superi les actualment existents», que projecti la seva acció unitària «internacionalment» i que impulsi el suport «de la resta dels Països Catalans i dels demòcrates d'arreu d'Europa  i el món».

Per això s'ofereixen per «contribuir col·lectivament a la conformació del projecte emergent d'alliberament nacional» que «consolidi i complementi» la línia d'actuació «que menen»  Puigdemont, Comín, Ponsetí  i el Consell per la República. Amb aquesta finalitat, els signants convoquen una assemblea oberta a Barcelona el 29 de març.

També et pot interessar...