Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
José Ángel Saiz Meneses, bisbe de Terrassa.

Polèmica a Terrassa entre independentistes i el bisbe de la ciutat

Diversos col·lectius han repartit propaganda contra Saiz Meneses i critiquen la seva decisió a les xarxes socials

José Ángel Saiz Meneses, bisbe de Terrassa.
El bisbe de Terrassa, José Ángel Saiz Meneses, ha estat durament criticat a les xarxes socials per no obrir les esglésies per fer pregàries pels presos. | Catalunya Diari

La polèmica està servida a Terrassa. El bisbe de la ciutat, José Ángel Saiz Meneses, ha denegat la petició que li van formular diversos col·lectius independentistes d'obrir els temples perquè s'hi poguessin organitzar pregàries en honor dels polítics independentistes que són a la presó. Saiz Meneses, doncs, ha rebutjat l'organització d'aquestes vigílies a cap dels arxiprestats del seu bisbat, que comprèn bona part del Vallès.

A més, es dona la circumstància que dos dels consellers represaliats després del procés independentista són, justament, de Terrassa. Es tracta de Josep Rull, que havia estat titular de Territori i Sostenibilitat, i que actualment està empresonat a Lledoners; i de Lluís Puig, que va ser conseller de Cultura i que es troba ara en territori belga. Aquest component ha motivat encara més la celebració d'actes de suport a la ciutat vallesana i, per tant,  ha fet que el 'no' del bisbe hagi causat més animadversió.

Saiz Meneses, durament atacat a través de les xarxes socials

Fruit de la seva negativa, des de fa uns dies, el bisbe Saiz Meneses ha rebut atacs contunudents a les xarxes socials, però també fora. Un grup independentista també ha fet arribar un comunicat als mitjans de comunicació i ha distribuït fulls informatius a Terrassa explicant la mesura decretada pel bisbat egarenc i exigint-li una rectificació, on a més incorporen dos versicles de la Bíblia que demanen recordar i honorar «els perseguits per la Justícia».

On més s'ha escampat la campanya de pressió, però, ha estat a les xarxes socials. A Twitter s'hi poden llegir desenes de piulades atacant el bisbe Saiz Meneses: