ÚLTIMA HORA

🔴 Desconvoquen el tall de l'AP-7 a la Jonquera

Els independentistes obtindrien la majoria absoluta, segons l'última enquesta de 'The National'

La repetició d'un pacte entre ERC, JxCat i CUP els donaria entre 69 i 73 escons
Enquesta publicada per 'The National' i realitzada per Feedback | The National

 

Tot i que des d'Espanya no es poden publicar més enquestes orientatives sobre els resultats de les eleccions del 21 de desembre per decidir el Govern de Catalunya, el conflicte que travessa el país ha fet que les votacions hagin creat expectació de caràcter internacional. Per això, organismes d'arreu del món han seguit realitzant consultes, com és l'última presentada per 'The National'.

En aquesta, realitzada per Feedback, els resultats són esperançadors per l'independentisme, poques hores abans de les eleccions. Es detalla que, en el pitjor dels casos, els partits a favor de la formació de la República sumarien 69 diputats, un més dels necessaris per assolir la majoria absoluta. En canvi, en cas d'aconseguir els millors resultats possibles, arribarien fins als 73 escons.

 

Lluny quedarien els registres que acumularien els partits unionistes. Liderats per Ciutadans, que es convertiria en la força més votada, una coalició entre el partit que lidera Inés Arrimadas, el PSC i el PP només arribaria a un màxim de 59 diputats, que es podrien quedar en 55 si es donés el pitjor escenari possible proposat pel mitjà britànic.

Imatge del Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

C's, primera força a Catalunya

La decisió d'ERC de no repetir la fórmula de les passades eleccions amb PDECat, sortint així de JxSí, aquesta vegada denominats JxCat, ha deixat un clar beneficiat: Ciutadans. Tot i que no assoliria pactes que li permetessin governar Catalunya, Arrimadas es convertiria en la primera força en el Govern, amb el 23,44% dels vots i aconseguit entre 32 i 33 diputats.

 

Molt a prop quedaria ERC, amb el 21,91% dels vots i entre 31 i 33 diputats. Per la seva part, el partit que lidera Carles Puigdemont patiria una desinflada poques hores abans de celebrar les votacions, distanciant-se de les dues forces principals amb el 20,08% dels electors disposats a apostar per ells, aconseguint entre 29 i 31 escons.

 

PSC lidera la part baixa

Per l'altre costat de l'escenari polític hi trobem el PSC de Miquel Iceta. Els socialistes es convertirien en la força col·locada entre els tres partits grans i els tres petits, aconseguint un 13,93% de la intenció de vot, pel que obtindria major representació respecte a les passades eleccions, amb entre 17 i 19 representants al Parlament.

 

Per sota, hi quedarien la CUP, que baixaria un escó, quedant-se amb 9 i el 7,51% d'electorsCeC, que estimaria un 6,15% dels vots i entre 7 i 9 membres de la cambra i finalment, en últim lloc el PP de Xavier García Albiol, a qui tan sols votarien el 6% dels catalans, els quals li donarien entre 6 i 7 diputats parlamentaris.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris