Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un cordó instal·lat ahir a Barcelona pels Mossos

Indignació de la BRIMO dels Mossos per la investigació oberta per l'actuació policial postsentència

Alguns dels agents investigats serien exmembres de l'exèrcit espanyol

Imatge d'un cordó instal·lat ahir a Barcelona pels Mossos
Imatge d'un cordó instal·lat ahir a Barcelona pels Mossos | CatalunyaDiari.cat

Agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra s'han mostrat completament  indignats per la decisió del president de la Generalitat, Quim Torra, d'obrir una investigació per conèixer l'abast de les irregularitats i accions de brutalitat comeses durant les manifestacions postsentència de la setmana passada.

Segons avança 'Crónica Global', que hauria tingut accés als missatges de whatsapp d'alguns dels antidisturbis de la policia catalana, els agents reneguen de l'expedient obert per determinar si s'han complert o no els protocols de dispersió de manifestants. Ho consideren «una acció per acontentar els CDR», la gota que fa vessar el got d'un cos que denuncia des de fa mesos la manca d'efectius i de protecció de la cúpula policial.

Unitat de la BRIMO formada per exmembres de l'exèrcit

A més, critiquen amb contundència el president de la Generalitat, que mentre que hi ha hagut «300 agents ferits», Torra anuncia actuacions contra la seva policia «en lloc de fer una defensa sense pal·liatius».

Tal com apunta el mitjà citat, els agents de la unitat que estarien sent investigats, serien en bona part exmembres de l'exèrcit, els quals denuncien jornades laborals de «15, 16 i 17 hores» per esgotar-los, però tot i reconèixer que ho van passar molt malament, anuncien que no podran amb ells.

També et pot interessar...