Indignació a ERC amb el PSOE per les seves paraules sobre les negociacions

Els republicans han mostrat el seu «malestar» malgrat que ahir les dues formacions van fer un comunicat conjunt on van confirmar els «avenços» que s'estaven produint durant les trobades

PSOE i ERC
Indignació a ERC amb el PSOE per parlar sobre les negociacions | Catalunya Diari

ERC ha mostrat «molt malestar» per les assumpcions sobre l'acord que negocia amb el PSOE que ha fet aquest dimecres el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez. El cap dels socialistes ha dit a la cimera de l'OTAN que les «converses» per a la seva investidura «van bé» i que si s'arriba a un acord «estarà sempre dins del marc de la legalitat democràtica i la Constitució».

ERC i el PSOE van fer un comunicat conjunt

Entre les files d'ERC aquestes paraules han causat un gran enuig per tot el que donen per fet, quan tot just s'està en el procés de crear els marcs de consens necessaris per arribar a qualsevol pacte. Un malestar que, probablement, serà posat de manifest a la pròxima reunió entre els equips negociadors, la tercera des que han començat les converses.

La polèmica arriba després que aquest dimarts ERC i el PSOE fessin un comunicat conjunt on constataven els «avenços» en la recerca dels «instruments necessaris» per «canalitzar» la «via política» de resolució del conflicte.

L'acord, dins la Constitució

Aquests termes, volgudament poc precisos, contrasten, a parer dels republicans, amb la cotilla que Sánchez ha imposat quan ha dit que, si hi ha acord, estarà dins la Constitució. La postura del president en funcions ha fet, fins i tot, que els negociadors republicans es plantegessin si calia celebrar la tercera reunió amb els socialistes, per bé que finalment s'ha optat per no aixecar-se de la taula.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari