YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Indignació de la Policia Nacional per la posició del PSC en la moció sobre l'ús de pilotes de goma

Els sindicats del cos han criticat durament l'abstenció dels socialistes

Antiavalots de la Policia Nacional
Els antiavalots de la Policia Nacional durant les protestes a Barcelona | Catalunya Diari

Els policies nacionals desplegats a Catalunya es mostren indignats després de la moció aprovada al Parlament sobre l'ús de pilotes de goma. La setmana passada el Parlament va aprovar instar el Govern a condicionar qualsevol operatiu policial coordinat a Catalunya entre Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil a què «adaptin les seves tècniques per garantir l'ordre als mateixos de la policia catalana i no utilitzar, en conseqüència, les bales de goma». Una moció que es va aprovar amb els vots favorables d'ERC, JxCat i els comuns, qui van presentar la moció, mentre que la CUP i el PSC es van abstenir.

«Estratègia d'atac», «qüestionament de la nostra feina», «ingerència competencial»... són alguns dels termes que alguns dels sindicats dels policies desplegats a Catalunya han utilitzat per definir la resolució de la moció i la postura del PSC, que ha estat durament criticada.

Critiquen durament la posició de PSC

Tant el Sindicat Unificat de Policia —SUP— com la Unió Federal de Policia —UFP—, han fet públics alguns comunicats manifestant la incomprensió respecte a la postura adoptada pels socialistes catalans. La moció insta als Mossos d'Esquadra a no participar en els dispositius on la Policia Nacional faci servir pilotes de goma, unes eines que la policia catalana té prohibides utilitzar des del 2014.

Els mateixos sindicats lamenten que l'abstenció del PSC va ser indispensable perquè el Parlament tirés endavant la proposta de no utilitzar pilotes de goma per part dels cossos espanyols, per això des de SUP lamenten: «S'han alineat amb els independentistes en la seva estratègia d'atac i qüestionament de la nostra feina».

Demanen explicacions a Interior

A més a més, el sindicat considera que aquesta resolució està fora de les seves competències, ja que assegura que «els procediments en matèria d'ordre públic de la Policia Nacional estan fora de l'àmbit regulador del Parlament», i qualifiquen l'acció del PSC d'«indignant i deplorable». Per aquest motiu demanen a Grande-Marlaska que es posicioni públicament per defensar els drets dels policies, ja que, segons SUP, «el PSC s'ha posat de part de l'independentisme».

Per la seva banda, el sindicat UFP ha qualificat de «sorprenent» que el Parlament «condicioni» l'actuació de la Policia Nacional i que la mateixa direcció del cos o Interior no hagin anunciat cap recurs en contra aquesta decisió. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari