rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Inés Arrimadas anuncia que Ciutadans recorrerà davant del Constitucional la delegació del vot de Toni Comín

La líder de la formació taronja ho ha explicat a través de les xarxes socials
La líder de C's a Catalunya, Inés Arrimadas | CatalunyaDiari.cat

 

Ciutadans recorrerà davant del Tribunal Constitucional la decisió de permetre el vot delegat de Toni Comín. La màxima mandatària del partit taronja a Catalunya i cap de l'oposició al parlament de Catalunya ha expressat aquest dimecres, 25 d'abril, que «la mesa del Parlament —presidida per Roger Torrent— acaba de denegar la nostra petició de reconsideració sobre la delegació de vot de Toni Comín». 

 

El membre d'Esquerra Republicana, que va demanar ahir la delegació de vot aprovada posteriorment per la mesa, ha estat el centre de les crítiques. Arrimadas, en aquest sentit, ha explicat que la via parlamentària està «esgotada» després del 'no' de Torrent i explica que «demanarem empara davant del Tribunal Constitucional». 

 

D'altra banda, l'expresident Carles Puigdemont des d’Alemanya i el conseller Toni Comíndes de Bèlgica han votat al ple del Parlament, finalment, d’aquest dimecres. 

 

 

 

La Mesa del Parlament va aprovar ahir la delegació de Comín, clau per la investidura 

Mariano Rajoy i Rafael Català van expressar ahir la seva negativa davant la delegació demanant, altra vegada, la normalitat «política i social» per a Catalunya. El mateix Rajoy, de fet, va confirmar que el govern espanyol estudiaria amb l'advocacia de l'Estat les vies per impugnar l'acord de l'òrgan rector de la cambra catalana.

 

La validació de la delegació del vot de l’exconseller Comín facilitaria que Junts per Catalunya i ERC poguessin escollir candidat a la presidència de la Generalitat en segona votació, en la qual els 66 vots de les dues primeres forces serien suficients per obtenir majoria simple. 
 

Comentaris