Arrimadas assegura que «a TV3 es diuen moltes mentides»

La líder de l’oposició a Catalunya ha estat entrevistada aquest diumenge a la televisió pública catalana

Inés Arrimadas ha estat entrevistada pel director de TV3
Inés Arrimadas ha estat entrevistada pel director de TV3 | TV3

Inés Arrimadas ha estat entrevistada aquest diumenge al vespre pel director de TV3, Vicent Sanchis, amb qui ha mantingut una forta discussió pel llibre d'estil de la televisió pública catalana. La líder de Ciutadans li ha recriminat que utilitzin el terme «exiliats» per fer referència als polítics independentistes que han marxat a l'estranger.

«No estan a l'exili. No es pot informar que estan a l'exili», ha afirmat Arrimadas, que ha insistit a dir que a TV3 «es menteix, es diuen moltes mentides i s'informa de manera fora de la realitat». La líder de l'oposició ha lamentat que molta població de Catalunya no sintonitzi la seva televisió pública perquè «no s'hi senten reflectits» i ha reclamat que «la gent que vota Ciutadans també té dret a posar TV3».

Davant aquestes afirmacions, Vicent Sanchis li ha demanat «responsabilitat» i ha assegurat que «no mentim i la gent ho veu». «No li sembla que els que demanen responsabilitat haurien de ser els més responsables i quan menteixen deixar de fer-ho?», li ha respost el director de TV3, convidant-la a «preguntar» què va passar amb l'entrevista a l'alcalde de Medellín abans de criticar que se l'entrevistés en castellà.

Inés Arrimadaa no visitarà els polítics empresonats
Inés Arrimadaa no visitarà els polítics empresonats | CatalunyaDiari.cat

 

Arrimadas no anirà a la presó a veure els presos

D'altra banda, durant l'entrevista, Arrimadas ha deixat clar que no té la intenció d'anar a veure els polítics independentistes empresonats tot i haver estat convidada a fer-ho. «Per què he d'anar a la presó?», s'ha preguntat, advertint que «no accepto que anar o no a la presó sigui un indicador d'humanitat».

En aquest context, ha confessat que va parlar amb «un parell de persones abans que fessin el que van fer». «Vaig quedar amb ells, a soles, sense càmeres, per fer un cafè» per advertir-los que «no us deixeu portar». «Jo els puc mirar als ulls. No aniré a la presó. No accepto lliçons de més humanitat en funció d'això. Això és el que està fent el nacionalisme», ha sentenciat.

Paral·lelament, Arrimadas ha defensat el dret de Ciutadans de celebrar un acte a Alsasua. «Anar a Alsasua a donar suport a servidors públics agredits no és enfrontament. Hi tenim dret i ho farem», ha insistit. «Hi ha espais en aquest país on no podem anar?», s'ha acabat preguntant.

Arrimadas es mostra a favor de l'aplicació del 155

Preguntada per si cal tornar a aplicar l'article 155 tot i que encara no s'ha comès cap il·legalitat, la líder de l'oposició ha explicat que abans cal fer uns passos previs i uns requeriments que ja es podrien «començar a iniciar», instant a fer-ho al govern espanyol. «Podria ser un exercici de transparència» per conèixer els plans de Quim Torra ha dit la líder de Ciutadans.

I és que Inés Arrimadas ha recriminat al president de la Generalitat que no deixi clar que vol dir «no acceptar» la sentència del judici contra els líders independentistes. «Dir que allò que marcarà la política serà la sentència és judicialitzar la política», ha dit, preguntant-se que vol dir Torra amb aquelles paraules. «Volen ocupar l'aeroport? Em preocupa que s'estigui escalfant el carrer», ha afegit.

Albert Rivera i Inés Arrimadas retirant llaços grocs a Alella
Albert Rivera i Inés Arrimadas retirant llaços grocs a Alella | Cedida

 

En aquest sentit, ha assegurat que «els CDR han fet centenars d'actes violents». «Han intentat rebentar manifestacions autoritzades i legals. Això és generar conflicte», ha insistit, afirmant que «la violència que fan s'ha de condemnar». La líder de Ciutadans ha reconegut que en algun dels seus actes també hi ha hagut violència, però ha reivindicat que el seu partit ha estat la primera a condemnar-los.

En canvi, no creu que anar a retirar llaços grocs sigui generi cap mena d'enfrontament. «Hi ha moltes coses que s'estan produint que no s'haurien de produir. L'administració hauria de treure llaços grocs, no nosaltres», ha lamentat, afirmant que «és millor sempre garantir la neutralitat».


Comentaris

envia el comentari