Inés Arrimadas evita definir VOX com «extrema dreta»

La líder de C's a Catalunya diu, però, que mantenen «diferències importants» amb el partit de Santiago Abascal

Inés Arrimadas no ha volgut fer «una definició de Vox»
Inés Arrimadas no ha volgut fer «una definició de VOX» | CatalunyaDiari.cat

El debat, sobre si es pot considerar a VOX un partit d’extrema dreta, continua obert. La formació liderada per Santiago Abascal ha entrat amb força al Parlament andalús, provocant moltes manifestacions de col·lectius antifeixistes. Tot i això, líders polítics com Inés Arrimadas s’abstenen de definir com d’extrema dreta aquest partit, matisant, però que entre aquest i C’s existeixen «diferències importants».

La líder de Ciutadans a Catalunya ha utilitzat una referència europea per explicar el que els separa del partit ultra, que ja té la vista posada sobre Catalunya. «Nosaltres a Europa tenim el suport de Macron, mentre que VOX té el de Salvini i Le Pen», ha afirmat Inés Arrimadas. Ha insistit que «jo no faré la definició de Vox» i ha aprofitat per criticar Oriol Junqueras dient que tampoc el definiria quan «va escriure que catalans i espanyols tenen diferències ètniques».

Han estat perjudicats per la llei electoral com a Catalunya

Inés Arrimadas ha mantingut el discurs del seu partit, demanant un canvi en la llei electoral espanyola que consideren que novament els ha perjudicat tal «com ens va passar a Catalunya». Ha tornat a exigir una legislació electoral «més justa i més proporcional», reafirmant la coherència del seu partit en aquesta qüestió.  

Arrimadas ha demanat l'abstenció del PSOE per evitar que VOX tingui influència en el govern
Arrimadas ha demanat l'abstenció del PSOE per evitar que VOX tingui influència en el govern | Cedida

 

Ha presumit del gran resultat obtingut per Ciutadans a Andalusia, on han passat de tenir 9 diputats a 21. Davant la caiguda del PP, de 26 a 21, ha demanat a la formació popular que assumeixi «la seva derrota i el seu fracàs» i deixi que sigui C’s qui encapçali el govern andalús. Arrimadas ha reiterat que amb una diferència de 90.000 vots en una comunitat autònoma de 8.000.000 es pot parlar obertament d’un «empat».

Pressiona al PSOE perquè s’abstingui

La necessitat d’aconseguir un govern constitucionalista sense el PSOE a Andalusia ha estat una de les seves principals proclames. «Si els andalusos volen un canvi, els haurem de donar aquest canvi», ha declarat. Davant la preocupació mostrada per Susana Díaz pel paper que pugui jugar VOX, Arrimadas li ha enviat un missatge clar: «Si tan preocupada està pel nou rumb de la política a Andalusia, que s'abstingui». 


Comentaris

envia el comentari