Inés Arrimadas assegura que el Govern té una «responsabilitat enorme» en les agressions a persones que porten llaç groc

La líder de Ciutadans a Catalunya ha assenyalat que s'hauria d'acceptar que «el símbol no representa tots els catalans»

Inés Arrimadas en una imatge d'arxiu al Parlament de Catalunya
Inés Arrimadas en una imatge d'arxiu al Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

La líder de Ciutadans (C's) a Catalunya, Inés Arrimadas, torna a estar enmig de la polèmica, per unes inesperades declaracions sobre les darreres agressions a persones que portaven llaços grocs. En concret, Arrimadas ha assegurat que el Govern té una «responsabilitat enorme» en relació a aquests fets, perquè continua sense acceptar que «el símbol no representa tots els catalans». 

En aquest sentit, ha indicat que la seva formació ha presentat una llei en què demana que es respecti la «neutralitat política». «A casa o a la jaqueta cadascú pot portar el símbol que vulgui», ha insistit la líder de la formació taronja, que ha afegit que les coses no funcionen de la mateixa forma en una institució pública. Ara bé, Arrimadas ha reconegut que les agressions van tenir lloc al carrer, i no en l'àmbit institucional. 

Preocupació per la «fractura social»

La candidata de Ciutadans per a les passades eleccions del 21 de desembre ha atribuït els fets a la «fractura social» existent a Catalunya, i ha demanat recuperar la «convivència». «Ens preocupen la fractura social i aquests actes que es poden produir. Hem estat els primers a dir que hem de parlar específicament en com recuperem la convivència parlant d'allò que ens uneix», ha dit Arrimadas. 

En aquest sentit, preguntada sobre una possible autocrítica, la cap de l'oposició ha assenyalat que el que caldria és un debat al Parlament. «Volem que tothom hi participi. Voldrà dir que la fractura social preocupa. Volem que s'accepti que hi ha una fractura social evident». Recordem que, recentment, un veí de 65 anys de Lleida va ser agredit per un jove de 30 anys que estava traient uns llaços grocs, acompanyat per altres cinc o sis persones. 


Comentaris

envia el comentari