CatalunyaDiari.cat

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Inés Arrimadas insisteix a Brussel·les que «Puigdemont no representa Catalunya»

La líder de Ciutadans ha viatjat fins a la capital belga per contrarestar el missatge independentista
Imatge d'Inés Arrimadas durant la campanya del 21-D | Cedida

 

Inés Arrimadas va viatjar ahir a Brussel·les amb la intenció de combatre l'independentisme en un dels seus territoris clau, i també per intentar canviar el relat que arriba a l'exterior de la crisi catalana. La líder de Ciutadans a Catalunya s'ha reunit amb dirigents del grup liberal al Parlament Europeu, i també ha concedit algunes entrevistes a mitjans com 'Der Spiegel' o 'Politico'. 

 

«Estem aquí com a força guanyadora de les eleccions per dir a tota Europa que el senyor Puigdemont no representa Catalunya, no és el president de Catalunya, ni tan sols en els seus discursos inclou a la majoria no independentista», ha insistit Arrimadas, que ha afegit que Carles Puigdemont «tan sols pot representar el segon partit a Catalunya, que va quedar darrere de Ciutadans». 

«Ni tan sols hi ha una majoria social a favor de la independència

La líder de la formació taronja ha advertit que continuaran «treballant perquè a tota la Unió Europea es conegui quina és la realitat». «Que es conegui que Catalunya som tots, que ni tan sols hi ha una majoria social a favor de la independència», ha afegit Arrimadas, que assenyalat que vol que «la majoria social a Catalunya» sigui «escoltada també en el cos d'Europa». Tot i això, ha evitat pronunciar-se sobre si el problema és que l'executiu de Mariano Rajoy no ha complert en matèria de comunicació. 

 

Inés Arrimadas durant la seva compareixença al Parlament Europeu | Efe

 

L'altre gran missatge d'Inés Arrimadas ha estat que la crisi catalana no és «un problema entre Catalunya i la resta d'Espanya», sinó «un conflicte social entre catalans, entre famílies, entre partits, entre grups d'amics» provocat, «com sempre», pel nacionalisme. En aquest sentit, des de la formació encapçalada per Albert Rivera asseguren que la solució és «un diàleg intern a Catalunya, sempre que totes les forces polítiques respectin la legalitat». 

 

Arrimadas ha destacat que cal fer esforços perquè «tothom entengui que el que està passant a Catalunya és un perill per a tota Europa». «La unió Europea es va fundar precisament per superar debats nacionalistes i identitaris com els que està defensant ara mateix el senyor Puigdemont», ha dit.

Defensa una millor «coordinació judicial» a la UE

La líder de Ciutadans ha evitat, però, pronunciar-se sobre la decisió del jutge alemany d'alliberar Carles Puigdemont davant la impossibilitat del Tribunal Suprem de sostenir les acusacions de rebel·lió. Inés Arrimadas s'ha limitat a destacar que cal «millorar la coordinació judicial i el reconeixement i la confiança mútua entre tots els països europeus també en els seus sistemes judicials».