Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El candidat de C's, Carlos Carrizosa, al costat de la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas

Arrimadas expressa la seva «tristesa» en constatar que el sobiranisme surt «reforçat»

La líder de C's ha reivindicat el paper de la formació taronja, tot i haver perdut 30 dels seus 36 diputats

El candidat de C's, Carlos Carrizosa, al costat de la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas
Inés Arrimadas ha reconegut amb «tristesa» que l'independentisme surt «reforçat» del 14-F | Cedida

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha expressat aquest diumenge la seva «tristesa» després d'haver constatat que «el separatisme surt reforçat» de les eleccions al Parlament. «S'acosten anys durs amb el resultat d'aquestes eleccions perquè el separatisme, malgrat no tenir majoria, ha vist reforçada la seva majoria parlamentària», ha lamentat davant dels mitjans.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Arrimadas ha comparegut al costat del candidat de Cs a la Generalitat, Carlos Carrizosa, i ha garantit que el partit seguirà sent «veu i refugi del constitucionalisme». Ha subratllat que la victòria en vots de l'independentisme, que supera el 51% de sufragis, es basa sobre una participació del 53,5%, i ha alertat que el sobiranisme «utilitza qualsevol dada que pugui utilitzar».

Ciutadans lamenta no haver mobilitzat el votant unionista

Tant Arrimadas com Carrizosa han coincidit a afirmar que no ha aconseguit dur els votants no independentistes a les urnes. «No hem sabut mobilitzar l'electorat constitucionalista com hauríem volgut», ha dit el cap de llista, que com la seva líder ha afirmat que Cs «seguirà fent el mateix que ha fet des del 2006, que és defensar el constitucionalisme des del centre, la moderació, la ideologia liberal però també l'absoluta fermesa».

Així, ha assegurat que els sis diputats al Parlament que ara haurà de liderar –cinc per Barcelona i un per Tarragona– treballaran per «representar aquell constitucionalisme que s'ha quedat a casa». «En aquesta nova legislatura, seguirem allà», ha sentenciat. Cs ha perdut 30 dels 36 escons que havien obtingut el 2017. Tot i això, no hi ha hagut encara cap mostra d'autocrítica, ja que atribueixen bona part de la davallada a la baixa participació.

«La pitjor de la història de la democràcia», ha apuntat Arrimadas. Fonts de la formació assenyalen el cap de campanya i vicesecretari general de Cs, Carlos Cuadrado, com a principal responsable de la patacada i apunten que a l'executiva estatal de demà es podria plantejar la seva dimissió. Altres fonts, però creuen que no és moment encara de plantejar dimissions i admeten que «no hi ha sorpresa» amb els resultats d'aquesta nit, ja que són molt similars als que la formació va obtenir a les eleccions espanyoles del desembre de 2019.



Els han acompanyat al faristol l'exvicepresident del Parlament José María Espejo-Saavedra, actual diputat al Congrés de Cs, i els diputats electes des d'aquesta nit Anna Grau, Nacho Martín Blanco, Marina Bravo i Joan García. En una intervenció sense preguntes, Arrimadas ha explicat que havia felicitat el candidat del PSC i aparent guanyador dels comicis, Salvador Illa, i ha donat les gràcies a totes les persones que han fet possibles les eleccions del 14-F en plena pandèmia de covid-19.