IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La infanta Cristina no estava d'acord amb els seus advocats en el cas Nóos

Així ho assegura la periodista Pilar Urbano en el seu últim llibre, ‘La pieza 25’

La infanta Cristina durante el juicio del caso Nóos

La infanta Cristina durant el judici del cas Nóos | ACN

El cas Nóos ha estat un dels més polèmics i mediàtics dels últims temps i no solament per les seves intricades complicacions, i per tractar-se d'un cas ple d'irregularitats i trames de corrupció, sinó perquè aquesta s'estenia fins al marit de la mateixa infanta Cristina, Iñaki Urdangarin, qui fins a aquest moment semblava un distingit actiu de la Casa Reial. No obstant això, quan el fil policial va destapar la veritat del cas, la sospita va arribar fins la infanta, qui de sobte es va trobar sumida dins de l'ull de l'huracà.

Com explica 'Informalia', la infanta Cristina va rebre a l'instant l'assessorament dels millors advocats, que tractaven de blindar el seu bon nom i el de la seva família. Ara, segons el nou llibre de Pilar Urbano, s'ha donat a conèixer alguns detalls desconeguts fins avui sobre el cas Nóos.

Un llibre plagat d'informació desconeguda

El llibre es titula 'La pieza 25' i explica, entre altres coses, que la infanta no estava d'acord amb les estratègies legals que van seguir els seus advocats que, d'altra banda, van ser una imposició directa del rei Joan Carles. Pel que sembla, durant un recés de la vista oral que va tenir el 2016, la infanta va manifestar el seu desacord amb els lletrats, assegurant que «no s'assabentaven de res».
 

En un moment donat, Cristina es va acostar a l'advocat de Diego Torres, un dels exsocis d'Urdangarin, i li va preguntar: «Manolo, què haig de fer?». En resposta, Manuel González Peters, l'advocat, li va contestar que el que havia de fer era limitar-se a obeir les directrius dels seus advocats.
 

La resposta, no obstant això, no li va satisfer i va ser aquí quan va replicar que els seus advocats no s'assabentaven de res. El llibre d'Urbano aprofundeix en l'anècdota i recull el que va succeir a continuació: Manuel li va instar a acomiadar als seus advocats i a contractar a uns altres, però la infanta va confessar que no podia. «Me'ls han imposat», va lamentar ella. En opinió d'Urbano, no obstant això, la decisió de Joan Carles va ser molt audaç perquè va escollir al despatx de Miquel Roca just després que s'associés amb un prestigiós advocat especialitzat en Dret Penal, Jesús María Silva.

La infanta Cristina junto a Urdangarin
La infanta Cristina amb Urdangarin | Cedida

 

La infanta va ser absolta malgrat les seves queixes envers els seus advocats

Gràcies a aquests advocats, de fet, la infanta va aconseguir l'absolució dels càrrecs de cooperadora necessària dels dos delictes fiscals als quals van sentenciar a Urdangarin i que havia comès en 2007 i 2008. El seu únic càstig, més enllà del dany moral i l'enfonsament de la seva imatge pública, va consistir en una abundant multa de 265.000 euros que es va imposar en concepte de ser la responsable a títol lucratiu.
 

'Pieza 25', de Pilar Urbano, sortirà a la venda dimecres que ve 22 de novembre i promet ser un llibre que portarà molta polèmica. En aquest es recullen testimoniatges de diversos advocats, fiscals, inspectors d'Hisenda, agents de la unitat de delinqüència econòmica i fiscal, així com de testimonis vitals per al cas i els propis imputats.

El libro de Pilar Urbano saldrá a la venta en breves

El llibre de Pilar Urbano sortirà a la venda en breus | Cedida

 


Comentaris

envia el comentari