Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en un moment de la declaració institucional que va pronunciar el 20 de juny del 2020

El cas Junqueras allunya una investidura abans de Reis

ERC esperarà a conèixer l'informe de l'Advocacia de l'Estat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en un moment de la declaració institucional que va pronunciar el 20 de juny del 2020
Sánchez trucarà la setmana que ve a Torra i a la resta de presidents autonòmics | ACN

La investidura de Pedro Sánchez continua pendent de l'informe de l'Advocacia de l'Estat.  Així ho va manifestar ERC que va assegurar que no prendria cap decisió fins que no conegui el contingut de l'informe sobre la situació d'Oriol Junqueras. Un escrit que, una setmana després de fer-se pública la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, encara no ha arribat al Suprem.

Des del TS es van donar cinc dies per presentar al·legacions. La Fiscalia va manifestar mantenir la inhabilitació de Junqueras  mentre que la defensa va demanar la seva  llibertat immediata i la nul·litat de la sentència.

Es complica la investidura abans de Reis

Al juny, l'Advocacia de l'Estat es va mostrar favorable a què Junqueras recollís la seva acta d'eurodiputat. Un fet que es podria tornar a repetir malgrat que l'última paraula la tindrà Manuel Marchena i la sala penal que presideix.

L'arribada de l'informe de l'Advocacia de l'Estat i la posterior reacció dels republicans fan  impossible una investidura abans de Cap d'Any. També en dificulta la seva possibilitat abans de Reis, ja que el debat d'investidura s'hauria de fixar entre 24 i 48 hores abans per tal que tots els diputats hi puguin assistir el que faria que la segona votació, necessària perquè Sánchez sigui investit es produeixi al gener, en dies festius,  tot coincidint amb la cavalcada dels Reis.

Casado troba «intolerable» que la investidura depengui de l'informe de l'Advocacia

El líder del PP, Pablo Casado, ha considerat «intolerable» que Pedro Sánchez supediti la seva investidura a l'informe de l'Advocacia de l'Estat sobre Junqueras. «L'Advocacia representa els interessos d'Espanya, no està al servei de Sánchez», ha afirmat Casado aquest dijous de Sant Esteve a través d'un tuit al seu compte personal.

«És intolerable que la seva investidura estigui pendent de l'informe sobre un delinqüent», ha continuat el líder del PP, fent referència a l'imminent pronunciament de l'òrgan depenent del Ministeri de Justícia sobre la immunitat del president d'ERC arran de la sentència del TJUE. «Junqueras està condemnat per sedició i no ha de tenir privilegis discrecionals», ha sentenciat Casado. L'Advocacia de l'Estat té de termini fins al 2 de gener per presentar les seves al·legacions a la sentència de la justícia europea que reconeix la immunitat de Junqueras.

També et pot interessar...