YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La Guàrdia Civil elabora un nou informe xifrant en 3,2 milions la malversació de l’1-O

El Govern ja hauria pagat 1,58 milions i encara li quedarien pendents 1,66 milions

Imatge d'arxiu d'Oriol Junqueras i Carles Puigdemont
Imatge d'arxiu d'Oriol Junqueras i Carles Puigdemont | Cedida

La investigació de la suposada malversació de l'1-O segueix tenint nous capítols. La Guàrdia Civil ha entregat un nou informe al jutge Llarena xifrant-la en 3.269.236 milions d'euros, 1,3 milions més que en l'anterior informe. Segons els investigadors, la Generalitat ja hauria pagat 1.588.188 euros i encara li quedarien per pagar 1.664.848 euros.

Aquest augment en les xifres correspondria en gran part a la rehabilitació de la nau annexa al Centre de Telecomunicació i Tecnologies de la Informació (CTTI), per tal d'albergar el centre d'atenció telefònica del referèndum de l'1-0. La xifra en concret seria de poc més d'1,2 milions d'euros i haurien estat abonats pel departament de Vicepresidència que liderava Oriol Junqueras.

Publicitat i observadors internacionals

A més de les obres al CTTI, la Guàrdia Civil també comptabilitza 277.804 euros destinats als anuncis de promoció als mitjans públics de Catalunya, 130.863 euros a publicar en mitjans escrits el registre de catalans a l’exterior, 979.661 euros a l’empresa UNIPOST per l’enviament de les cartes certificades als membres de les meses i les targetes censals i 133.318 euros a dissenyar una aplicació per inscriure’s com a voluntari del referèndum.

Així mateix, també s’atribueixen dues partides de Diplocat per pagar els observadors internacionals que van venir, inclosos els vols i l’allotjament. D’una banda 167.085 euros haurien anat a parar The Hague Center for Strategic Studies i d’altra banda 178.367 euros a un altre grup de tècnics liderat per l'experta en eleccions internacionals Helena Catt.

Pablo Llarena havia tancat la instrucció

Cal destacar que el jutge del Tribunal Suprem havia conclòs la instrucció de la causa contra el Govern, però la Guàrdia Civil va seguir investigant per la seva banda en cerca de noves partides de fons públics destinats a pagar el referèndum.

Aquest informe, datat l'11 de maig, va ser entregat al Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona, que a la vegada el va reenviar a Pablo Llarena. Ara, haurà de ser el magistrat qui decideixi si reobre la instrucció per afegir aquestes noves xifres.
 


Comentaris

envia el comentari